«Με βίασαν στα 22 μου και ευτυχώς η άμβλωση ήταν επιλογή» – Συγκλονίζει η Αλεξάντρια Οκάσιο – Κορτέζ

Οι αντιδράσεις στις ΗΠΑ, μετά την απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου να επιτρέψει στις ομοσπονδιακές κυβερνήσεις να αποφασίσουν αν θα απαγορεύσουν τις αμβλώσεις συνεχίζονται με αμείωτη ένταση.

Η βουλευτής των Δημοκρατικών, Αλεξάντρια Οκάσιο – Κορτέζ συγκλόνισε την κοινή γνώμη όταν αποκάλυψε ότι, στα 22 της, έπεσε θύμα βιασμού. «Ευτυχώς η άμβλωση ήταν μία επιλογή», είπε.

Η Οκάσιο – Κορτέζ έδωσε το παρόν στο συλλαλητήριο στην Union Square της Νέας Υόρκης, και εξήγησε για ποιο λόγο το δικαίωμα στην άμβλωση είναι απαραίτητο προκειμένου πολλές γυναίκες να συνεχίσουν τη ζωή τους μετά από μία ανεπιθύμητη εγκυμοσύνη. Όπως η ίδια εξομολογήθηκε, δε χρειάστηκε να προχωρήσει σε άμβλωση.

«Ένιωθα τόσο μόνη που έπρεπε να κάνω τεστ εγκυμοσύνης σε ένα δημόσιο μπάνιο στο κέντρο του Μανχάταν»

«Εγώ η ίδια, όταν ήμουν περίπου 22 ή 23 ετών, βιάστηκα όταν ζούσα εδώ στη Νέα Υόρκη. Ήμουν εντελώς μόνη. Στην πραγματικότητα, ένιωθα τόσο μόνη που έπρεπε να κάνω τεστ εγκυμοσύνης σε ένα δημόσιο μπάνιο στο κέντρο του Μανχάταν.

Όταν κάθισα εκεί περιμένοντας ποιο θα ήταν το αποτέλεσμα, το μόνο που μπορούσα να σκεφτώ ήταν: Δόξα τω Θεώ, έχω, τουλάχιστον, μια επιλογή. Δόξα τω Θεώ μπορούσα, τουλάχιστον, να έχω την ελευθερία να διαλέξω μοίρα. Δεν ήξερα τότε, καθώς περίμενα, ότι θα βγει αρνητικό. Αλλά δεν πειράζει… Αυτό είναι για όλους μας. Αυτό δεν είναι ένα θέμα για τα δικαιώματα των γυναικών. Αυτό είναι ένα θέμα για όλους μας», είπε σοκάροντας το συγκεντρωμένο πλήθος.

Στην πολιτεία στην οποία εκλέγεται η Κορτέζ, τη Νέα Υόρκη, δεν έχει επιβληθεί η απαγόρευση των αμβλώσεων, ωστόσο, μετά την απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου, 12 πολιτείες προχώρησαν σε ποινικοποίηση των αμβλώσεων. Συνολικά, οι πολιτείες που αναμένεται να περιορίσουν ή και να απαγορεύσουν υπό οποιεσδήποτε συνθήκες τις αμβλώσεις, αναμένεται να φτάσουν τις 26.

Διαβαστε περισσότερα: Η ηθική πλευρά της άμβλωσης

Ακολουθήστε το metafox.gr στη Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *