Αγριέλαιο: Ένα φαρμακευτικό ελαιόλαδο γεννημένο από τα λακωνικά εδάφη

Το λάδι της λακωνικής γης είναι παγκοσμίως αναγνωρισμενο ως ένα από τα καλύτερα και πιο αγνά ελληνικά προϊόντα – Γνωρίστε τις ιδιότητες του Αγριελαίου

Η εταιρεία ΔΕΚΑ έχει έδρα την Σκάλα Λακωνίας, μέρος που είναι το κέντρο του παραγωγικού τμήματος της Λακωνικής γης. Η εταιρεία έχει στόχο την επιλογή εξαιρετικών διατροφικών προϊόντων και την προώθηση τους σε καταναλωτικό κοινό που να ξέρει να επιλέγει τα προϊόντα που καταναλώνει με βάση τις ιδιότητες τους.

Η εταιρεία ΔΕΚΑ στηρίζεται στις απόψεις ειδικών επιστημόνων προκειμένου να καταλήγει στα ασφαλέστερα και εγκυρότερα συμπεράσματα για τις ιδιότητες κάθε προϊόντος και με βάση αυτά να τα προτείνει στο καταναλωτικό κοινό.

Η ιδιαιτερότητα της Λακωνικής Γης

Η περιοχή της Λακωνίας φημίζεται για την ποιότητα των προϊόντων που παράγει, η οποία ποιότητα είναι αποτέλεσμα των κλιματολογικών συνθηκών και των συστατικών του εδάφους.

Λάδι,ΔΕΚΑ,ΑΓΡΙΈΛΑΙΟ,ΛΑΚΩΝΊΑ

Στην κορυφή των ονομαστών προϊόντων της Λακωνικής γης είναι το ελαιόλαδο, το οποίο διακρίνεται για την χαμηλή του οξύτητα ( acidity ) και την μεγάλη περιεκτικότητα σε πολυφαινόλες, συστατικά ωφέλιμα για την υγεία.

Η ΔΕΚΑ βασίζεται στα συμπεράσματα που έχουν καταλήξει οι καθηγητές του Πανεπιστημίου Αθηνών Προκόπης Μαγιάτης και Ελένη Μέλλιου μετά από έρευνες πολλών ετών για την φυσική υγεία και διατροφή.

Συγκεκριμένα οι δύο αυτοί Έλληνες καθηγητές προσκλήθηκαν από το Κέντρο Ελαιολάδου του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνιας των Η.Π.Α. για να μελετήσουν με την μέθοδο ΝΜR, που οι ίδιοι έχουν ανακαλύψει και αναπτύξει, όλα τα λάδια που κυκλοφορούν στην αμερικάνικη αγορά.

Tα αποτελέσματα των ερευνών σε χιλιάδες λάδια από όλο τον κόσμο απέδειξαν ότι το ελληνικό ελαιόλαδο μπορεί να
τοποθετηθεί στην κορυφή της ποιότητας παγκοσμίως.

Η παγκοσμίως αποδεκτή μέθοδος ΝΜR απέδειξε ότι τα ελληνικά ελαιόλαδα πληρούν και υπερβαίνουν τα κριτήρια της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τις φαινολικές ενώσεις που προστατεύουν και προάγουν την υγεία.

ΕΛΑΙΟΚΑΝΘΑΛΗ – ΕΛΑΙΑΣΙΝΗ

Οι δύο βασικές ουσίες (φαινολικές ενώσεις) που υπάρχουν μόνο στο ελαιόλαδο είναι η ΕΛΑΙΟΚΑΝΘΑΛΗ και η ΕΛΑΙΑΣΙΝΗ. Οι ουσίες αυτές επιτρέπουν στα ελληνικά EXTRA VIRGIN OLIVE OIL να φέρουν στην ετικέτα τους την ένδειξη Health Claim σύμφωνα με τον κανονισμό 432/2012 της Ευρωπαϊκής Ένωσης αφού οι ουσίες αυτές απεδείχθη ότι προστατεύουν τον άνθρωπο από Αλτσχάϊμερ, Πάρκινσον, έμφραγμα και καρκίνο.

Το Λακωνικό EXTRA VIRGIN OLIVE OIL έχει σχετικά υψηλές τιμές των ουσιών ΕΛΑΙΟΚΑΝΘΑΛΗ και η ΕΛΑΙΑΣΙΝΗ (>250mg/kg).

Το αγουρέλαιο EXTRA VIRGIN OLIVE OIL, δηλαδή το ελαιόλαδο που παράγεται από ελαιόκαρπο πριν αυτός να ωριμάσει, έχει ακόμη μεγαλύτερες τιμές των ουσιών ΕΛΑΙΟΚΑΝΘΑΛΗ και ΕΛΑΙΑΣΙΝΗ (>600mg/kg).

Η ελαιοκανθάλη και η ελαιασίνη αποτελούν φυσικές θεραπευτικές ουσίες που βρίσκονται στο αγριέλαιο σε μεγάλη περιεκτικότητα.

Διαθέτουν σημαντική βιολογική δράση και σε αυτές έχουν αποδοθεί αντιφλεγμονώδεις, αντιοξειδωτικές, καρδιοπροστατευτικές και νευροπροστατευτικές ιδιότητες, ενώ νεώτερες έρευνες παρουσιάζουν εντυπωσιακά αποτελέσματα για την δράση της ελαιοκανθάλης στην
πρόληψη του Alzheimer.

Τι είναι το Αργιέλαιο

Το αγριέλαιο (WILD OLIVE OIL) που παράγεται από καρπό αγριελαιόδενδρων εμφανίζει τις μεγαλύτερες τιμές ουσιών
ΕΛΑΙΟΚΑΝΘΑΛΗ και ΕΛΑΙΑΣΙΝΗ (>1000mg/kg).

Λάδι,ΔΕΚΑ,ΑΓΡΙΈΛΑΙΟ,ΛΑΚΩΝΊΑ

Συγκεκριμένα το αγριέλαιο:

  • Ελαττώνει την κακή χοληστερόλη (LDL) στο αίμα.
  • Βοηθά την ομαλή λειτουργία των αρτηριών και εμποδίζει τη δημιουργία θρομβώσεων.
  • Μειώνει την αρτηριακή πίεση και βοηθά στην αντιμετώπιση της υπέρτασης.
  • Βοηθάει στην καλή λειτουργία του εγκεφάλου.
  • Συντελεί στην καλή υγεία των οστών ειδικά στα μικρά παιδιά διότι
  • βοηθά στην απορρόφηση του ασβεστίου.
  • Συντελεί στην ομαλή διαδικασία της γήρανσης λόγω μεγάλης περιεκτικότητας σε βιταμίνη Ε και γι’ αυτό είναι εντελώς απαραίτητο για τους ηλικιωμένους.
  • Είναι απαραίτητο για το στομάχι αφού ενισχύει το πεπτικό σύστημα και ελαχιστοποιεί τον κίνδυνο για στομαχικό έλκος και γαστρίτιδα.
  • Είναι απαραίτητο για την πρόληψη του καρκίνου του εντέρου, του μαστού και του προστάτη και γενικώς προστατεύει το DNA από αλλοιώσεις που μπορεί να οδηγήσουν σε καρκίνο.
  • Είναι απαραίτητο για όσους πάσχουν από διαβήτη διότι εξισορροπεί το σάκχαρο και βοηθά στην καλή λειτουργία του μεταβολισμού.
  • Είναι πλούσιο σε λιπαρά Ω-3 και Ω-6 τα οποία έχουν
  • αντιοξειδωτικές ιδιότητες.
  • Έχει αφροδισιακές ιδιότητες.
Λάδι,ΔΕΚΑ,ΑΓΡΙΈΛΑΙΟ,ΛΑΚΩΝΊΑ
Λάδι,ΔΕΚΑ,ΑΓΡΙΈΛΑΙΟ,ΛΑΚΩΝΊΑ


Όλα τα ανωτέρω συμπεράσματα για την τεράστια προστασία που προσφέρει το αγριέλαιο στην υγεία του ανθρώπου προέρχονται από έρευνα πολλών ετών που έγινε από τα εξής ιδρύματα:

  1. Πανεπιστήμιο Ντέϊβις της Καλιφόρνια
    University of California Davis (UC Davis)
  2. Υπουργείο Γεωργίας των Ηνωμένων Πολιτειών
    United States Department of Agriculture (USDA)
  3. Πανεπιστήμιο της Λουϊζιάνα στο Μονρόε
    University of Louisiana at Monroe (ULM)
  4. Υπουργείο Εθνικής Ασφάλειας
    Department of Homeland Security (DHS)
  5. Πανεπιστήμιο Χάρβαρντ Harvard TH Chan School of Public Health (HSPH)
  6. Φαρμακευτικό Τμήμα Πανεπιστημίου Αθήνας με καθηγητή τον κ. Προκόπη Μαγιάτη και Ελένη Μέλλιου

Η εταιρεία ΔΕΚΑ διαθέτει δικά της κτήματα από τα οποία παράγει αγουρέλαιο και αγριέλαιο, σε περιορισμένες όμως ποσότητες.

Λάδι,ΔΕΚΑ,ΑΓΡΙΈΛΑΙΟ,ΛΑΚΩΝΊΑ

Σε συνεργασία με επιλεγμένους παραγωγούς έχει τη δυνατότητα να διαθέσει σε ετήσια βάση:

  1. EXTRA VIRGIN OLIVE OIL 2.000tn.
  2. ΑΓΟΥΡΕΛΑΙΟ 500tn.
  3. WILD OLIVE OIL 10tn.
Λάδι,ΔΕΚΑ,ΑΓΡΙΈΛΑΙΟ,ΛΑΚΩΝΊΑ
Λάδι,ΔΕΚΑ,ΑΓΡΙΈΛΑΙΟ,ΛΑΚΩΝΊΑ

Ο κ. Κώστας Δεντάκος ιδρυτής της ΔΕΚΑ μιλώντας στο metafox.gr τονίζει: “Το αγριέλαιο μας προέρχεται από αιωνόβια άγρια ελαιόδεντρα που ευρίσκονται σε δύσβατες περιοχές της Λακωνικής γης. Η συλλογή του καρπού λόγω εδαφολογικών συνθηκών είναι αρκετά δύσκολο πράγμα που επιβαρύνει αρκετά το κόστος παραγωγής του αγριελαίου”.

Λάδι,ΔΕΚΑ,ΑΓΡΙΈΛΑΙΟ,ΛΑΚΩΝΊΑ
Λάδι,ΔΕΚΑ,ΑΓΡΙΈΛΑΙΟ,ΛΑΚΩΝΊΑ

“Τα άγρια ελαιόδεντρα μας, η ηλικία των οποίων είναι απροσδιόριστη αλλά πολύ μεγάλη, ευρίσκονται σε περιοχές που περιβάλλονται από άγρια βλάστηση. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα όχι μόνο τα κτήματα μας αλλά και η γύρω άγρια περιοχή να μην έχουν δεχθεί ποτέ ούτε ίχνος φυτοφαρμάκου” , συμπληρώνει ο παραγωγός.

Λάδι,ΔΕΚΑ,ΑΓΡΙΈΛΑΙΟ,ΛΑΚΩΝΊΑ
Λάδι,ΔΕΚΑ,ΑΓΡΙΈΛΑΙΟ,ΛΑΚΩΝΊΑ
Λάδι,ΔΕΚΑ,ΑΓΡΙΈΛΑΙΟ,ΛΑΚΩΝΊΑ

Στοιχεία επικοινωνίας:

Υπεύθυνη πωλήσεων: Μαριάννα Φτάκα

Τηλέφωνο: 6993013995

email: ftaka.maria98@yahoo.com

Διαβάστε περισσότερα: Ο Θεσσαλονικιός που εξάγει ελαιόλαδο με φύλλα χρυσού σε πολλές χώρες του κόσμου!

Ακολουθήστε το metafox.gr στη Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *