Eurostat: 16,9% αυξήθηκε η τιμή του καφέ – Εξελίσσεται σε είδος πολυτελείας

«Οι πρόσφατες αυξήσεις τιμών καθιστούν αυτό το βασικό προϊόν σχεδόν είδος πολυτελείας», ανέφερε η Eurostat.

Είδος πολυτελείας φαίνεται να γίνεται μια από τις πλέον καθημερινές συνήθειες των πολιτών, οι οποίοι ξεκινούν την ημέρα τους πίνοντας καφέ. Τα στοιχεία της Eurostat δείχνουν ότι οι αυξήσεις στις τιμές έχουν επηρεάσει και το κόστος του ροφήματος.

«Οι πρόσφατες αυξήσεις τιμών καθιστούν αυτό το βασικό προϊόν σχεδόν είδος πολυτελείας», ανέφερε η Eurostat. Τον Αύγουστο οι τιμές του καφέ αυξήθηκαν κατά 16,9%, έναντι του Αυγούστου του 2021.

Το φρέσκο πλήρες γάλα κοστίζει τώρα 24,3% πιο ακριβά κατά μέσο όρο, ενώ οι καταναλωτές πλήρωσαν 22,2% περισσότερο για φρέσκο γάλα χαμηλών λιπαρών. Άλμα 33,4% κατέγραψε και η μέση τιμή της ζάχαρης, που άλλωστε εμφάνισε και τη μεγαλύτερη αύξηση.

Ποιες χώρες είδαν τις μεγαλύτερες αυξήσεις

Τα στοιχεία έδειξαν ότι οι τιμές αυξήθηκαν για τα τέσσερα αυτά προϊόντα σε όλα τα κράτη-μέλη της ΕΕ, εκτός της Μάλτας, όπου η τιμή του φρέσκου γάλακτος χαμηλών λιπαρών έμεινε αμετάβλητη.

Η Φινλανδία και η Λιθουανία είδαν τις υψηλότερες αλλαγές στις τιμές του καφέ, με αυξήσεις κατά 43,6% και 39,9% αντίστοιχα, ενώ ακολουθούν η Σουηδία και η Εσθονία.

Η Πολωνία κατέγραψε το μεγαλύτερο άλμα στην τιμή της ζάχαρης, που αυξήθηκε κατά 109,2% από τον Αύγουστο του 2021.

Διαβάστε περισσότερα: EΛΣΤΑΤ: Το 6% των Ελλήνων αντιμετώπισε μέτρια ή σοβαρή ανεπάρκεια τροφής

Ακολουθήστε το metafox.gr στη Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *