Ολοκληρώθηκε η παρουσίαση του βιβλίου “Πρώτες Βοήθειες για παιδιά και βρέφη” του Ιωάννη Ζερβού

Ένα βιβλίο πρώτων βοηθειών για παιδιά και βρέφη παρουσιάστηκε σήμερα στον Παιδικό Ιανό στο κέντρο της Θεσσαλονίκης – Την παρουσίαση συντόνισε ο δημοσιογράφος Γιώργος Παπαδόπουλος.

Σήμερα Τετάρτη 5 Οκτωβρίου παρουσιάστηκε με μεγάλη επιτυχία το βιβλίου του Ιωάννη Ζερβού με τίτλο ” Πρώτες Βοήθειες για παιδιά και βρέφη”. Η παρουσίαση έγινε στον όροφο του Παιδικού Ιανού στο κέντρο της Θεσσαλονίκης με το κοινό να δείχνει ιδιαίτερο ενδιαφέρον.

Για το περιεχόμενο του βιβλίου μίλησε αρχικά ο Παιδοχειρουργός και Ιατρός ΕΚΑΒ Κυριάκος Αποστολίδης ο οποίος τόνισε πως το βιβλίο είναι πολύ χρήσιμο για όλους τους ανθρώπους. Όπως είπε είναι ευανάγνωστο και κατανοητό ακόμα και για ανθρώπους που δεν έχουν καμία σχέση με την ιατρική ή τη νοσηλευτική. Πρόσθεσε επίσης ότι προσφέρει πολύ καλή γνώση πρώτων βοηθειών και υποστήριξε πως είναι ένα πολύ καλό εργαλείο στα χέρια κάθε επαγγελματία υγείας αλλά και του κάθε πολίτη.

βιβλίο,παρουσίαση,Ζεβρος,Ιανός

Στη συνέχεια πήρε το λόγο η εκπαιδευτικός και συγγραφέας κ. Ζαφειρούλα Μυλωνά η οποία χαρακτήρισε το βιβλίο εξαιρετικό και ευχάριστο στην ανάγνωση. Συγκεκριμένα είπε: “Είναι ένα βιβλίο προσιτό και κατανοητό στο χρήστη με οικείο και λιτό περιεχόμενο και όλα αυτά χωρίς να έχει καθόλου διδακτικό ύφος. Οι εικόνες και τα οπτικά ερεθίσματα κάνουν το βιβλίο πιο εύπεπτο και φιλικό.”

Από την πλευρά του ο καθηγητής καρδιολογίας Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και διευθυντής Β’ Καρδιολογικής Ιπποκράτειου Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης Φραγκάκης Νικόλαος, δήλωσε πως βιβλίο αναπτύσσει σχέδιο για το πώς να παρέμβουμε την ώρα που πρέπει. Έχει γραφτεί για μια ηλικιακή ομάδα -τα παιδιά- για την οποία θα πρέπει να έχουμε αρκετή ευαισθησία και γνώση. Το συγκεκριμένα βιβλίο απευθύνεται σε ένα ευρύ φάσμα με ποικίλες ιδιότητες. Είναι πολύ χρήσιμο και μπορεί να βοηθήσει να έχουμε άμεση αντίδραση ώστε να μπορέσουμε να βοηθήσουμε “το θύμα” που θα βρίσκεται σε δύσκολη κατάσταση ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ Φραγκάκης.

Τέλος ο συγγραφέας του βιβλίου, διασώστης, και υγειονομικός υπεύθυνος του ΟΦΚΑΘ Ιωάννης Ζερβός ευχαρίστησε το κοινό για την παρουσία του και έκανε μια ιστορική αναδρομή εξηγώντας το πώς πήρε το ερέθισμα να γράψει το βιβλίο.

Συγκεκριμένα είπε: “Είναι ένας πολύ ευαίσθητος τομέας και είδα πως δεν υπήρχε ελληνική βιβλιογραφία πάνω σε αυτό το θέμα. Όσα βιβλία έχουν γραφτεί είναι για ενήλικες και είναι λίγες οι σελίδες που αναφέρονται σε παιδία. Έτσι αποφάσισα να το γράψω εγώ αυτό το βιβλίο το οποίο δημιουργήθηκε βασισμένο σε ξένη βιβλιογραφία και με βάση τα τελευταία πρωτόκολλα πρώτων βοηθειών”.

βιβλίο,παρουσίαση,Ζεβρος,Ιανός

Μπορείτε να βρείτε το βιβλίο ΕΔΩ

Διαβάστε περισσότερα: Αφροδίτη Νέστορα: «Οι γυναίκες έχουμε πολλαπλούς ρόλους και το θεωρώ επιβεβλημένο να ασχολούμαστε με τα κοινά»

Ακολουθήστε το metafox.gr στη Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *