Θεσσαλονίκη: Υπαίθριο μαγειρείο στην πλ. Αριστοτέλους – 300 μερίδες φαγητού σε άπορους πρόσφερε η ΠτΔ

Τριακόσιες μερίδες φαγητού για άπορους της Θεσσαλονίκης πρόσφερε η Προεδρία της Δημοκρατίας και τις μοίρασαν μέλη της Κοινωνικής Κουζίνας “Ο Αλλος Ανθρωπος”, σε ένα υπαίθριο μαγειρείο που στήθηκε στην πλατεία Αριστοτέλους.

Ο σεφ της Προεδρίας της Δημοκρατίας Βασίλης Μπέκας ταξίδεψε στη Θεσσαλονίκη και μαζί με τους μάγειρες της Κοινωνικής Κουζίνας “Ο Αλλος Ανθρωπος”, Κωνσταντίνο Πολυχρονόπουλο, και του παραδοσιακού καφενείου “Στου Μήτσου”, Δημήτρη Παντζαρτζίδη, μαγείρεψαν το φαγητό για τους άπορους και το μοίρασαν, δίνοντας μια άλλη νότα αλληλεγγύης και ανθρωπιάς στο εορταστικό κλίμα της πλατείας Αριστοτέλους παραμονή Πρωτοχρονιάς.

«Το μήνυμα μας είναι αγάπη, σεβασμός, αλληλεγγύη από όλους για όλους, χωρίς κανένα διαχωρισμό θρησκείας, πατρίδας ή χρώματος. Με το μαγείρεμα ενώνουμε όλους τους ανθρώπους, σπάμε τη μοναξιά που φέρνει την αδιαφορία. Συλλέγουμε άστεγες ψυχές και τις ενώνουμε σε μια μεγάλη παρέα», είπαν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Κώστας Πολυχρονόπουλος και ο Βασίλης Μπέκας.

Η εν λόγω πρωτοβουλία ήταν μια ευχάριστη έκπληξη όχι μόνο για τους άπορους, αλλά και για όσους περπατούσαν στην πλατεία Αριστοτέλους, σε μια ώρα αιχμής, καθώς άλλοι έκαναν τα τελευταία ψώνια κι αλλοι άρχιζαν το γλέντι για τον αποχαιρετισμό του 2022.

Η Προεδρία της Δημοκρατίας χρηματοδότησε τα Χριστουγεννιάτικα γεύματα σε γηροκομεία της Ηπείρου και πιο συγκεκριμένα:

-Στα Ιωάννινα: Ζωγράφειος Οίκος Ευγηρίας και Γηροκομείο «Ζωσιμάδων».

-Στηνν ‘Αρτα: Γηροκομείο Γεωργίου & Σοφίας Μάτσου.

-Στην Πρέβεζα: Γηροκομείο γεύμα.

-Στην Κόνιτσα: Εκκλησιαστικό Γηροκομείο η Θεοτόκος.

Πέρυσι η Προεδρία της Δημοκρατίας είχε χρηματοδοτήσει τα Χριστουγεννιάτικα γεύματα σε γηροκομεία της Θράκης.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το metafox.gr στη Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.