Ανάλυση παιδικού ιχνογραφήματος στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Παλαιοκάστρου από την Art House by Ellikalisora

Στόχος της Art House by Ellikalisora είναι να δημιουργηθεί μια σχολή γονέων, να μπει η ψυχοθεραπεία στα σχολεία και να εξασφαλιστεί ένα υγιές περιβάλλον για τα παιδιά με βασικό στόχο να μεγαλώνουν μακριά από ψυχικούς τραυματισμούς.

Η αρχή έγινε στο 18ο Δημοτικό Σχολείο Καλαμαριάς, ακολούθησε το 12ο Δημοτικό Σχολείο Αμπελοκήπων και την Κυριακή 15 Ιανουαρίου σειρά πήρε το 2ο Δημοτικό Σχολείο Παλαιοκάστρου. Η Art House σε συνεργασία με τα παραπάνω σχολεία διοργάνωσε και υλοποίησε εκδηλώσεις με θέμα το παιδικό ιχνογράφημα.

Στενοί συνεργάτες της Art House, οι ψυχολόγοι Πάνος Πλουμίδης και Στέλλα Ντίσκου, δίνουν “το παρών ” σε κάθε ενημερωτική ημερίδα εμπλουτίζοντας με χρήσιμες συμβουλές γονείς και εκπαιδευτικούς.

Μεγάλη ήταν η συμμετοχή στην εκδήλωση της Κυριακής στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Παλαιοκάστρου, καθώς οι γονείς φάνηκε να δείχνουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τις τεχνικές που αναπτύσσουν οι ειδικοί ψυχικής υγείας προκειμένου να καταλήξουν σε ένα συμπέρασμα.

Η Art House by Ellikalisora μεσα από τις ενημερωτικές δράσεις εχει σαν στόχο να ενημερώσει κατάλληλα τους γονείς για τη σημαντικότητα των εικαστικών δημιουργημάτων των παιδιών αλλά και να τους ευαισθητοποιήσει σχετικά με την παρατήρηση και την αναγνώριση βασικών στοιχείων στις ζωγραφικές συνήθειες των παιδιών που μπορούν να οδηγήσουν σε καθοριστικά συμπεράσματα.

Ένας ακόμη στόχος της Art House by Ellikalisora είναι να παρέχει έγκυρη και επιστημονική ενημέρωση σε γονείς και εκπαιδευτικούς για θέματα ψυχικής υγείας παιδιών.

Η ιδρύτρια της υπηρεσίας κα. Έλλη Καλησώρα έδωσε στους γονείς βασικές κατευθύνσεις και τεχνικές ώστε να μπορούν να αντλήσουν πληροφορίες παρατηρώντας τις ζωγραφιές των παιδιών τους.

Στο τέλος της εκδήλωσης ο κ. Πλουμίδης και η κα. Ντίσκου έδωσαν στους γονείς τη δυνατότητα να μοιραστούν μαζί τους από μια ζωγραφιά των παιδιών τους. Συγκεκριμένα πραγματοποίησαν mini συνεδρίες με τον κάθε γονέα ξεχωριστά όπου εξέτασαν τη ζωγραφιά που ο κάθε ένας παρουσίασε για το παιδί του δίνοντας μια μικρή εικόνα για την ψυχοσύνθεση του.

Την εκδήλωση συνόδευσε με εκλεκτές ετικέτες κρασιών η “Messimvria Winery” 

Στη Νέα Μεσήμβρια Θεσσαλονίκης είναι εγκατεστημένο το οινοποιείο και οι αμπελώνες της «Μεσημβρία Οινοποιητική». Από το 1996 καλλιεργεί με μεράκι τους αμπελώνες του, οινοποιεί τα σταφύλια του και παράγει αυθεντικά κρασιά από ελληνικές και διεθνείς ποικιλίες σταφυλιών. Μάθετε περισσότερα ΕΔΩ

Art House by Ellikalisora

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ:

E-mail:arthousebyellikalisora@yahoo.com

Ενημερωθείτε για την επόμενη εκδήλωση της Art House by Ellikalisora πατώντας ΕΔΩ

Χορηγός επικοινωνίας της εκδήλωσης: metafox.gr

Διαβάστε περισσότερα: Εκδήλωση τριών θεματικών με βασικό εργαλείο την τέχνη από την Art House by ellikalisora

Ακολουθήστε το metafox.gr στη Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.