Έλλη Καλησώρα: “Η φιλανθρωπία είναι ένα δώρο που όταν μοιράζεται, πολλαπλασιάζεται”

H υπηρεσία προώθησης παιδικής τέχνης ΑRT HOUSE by Ellikalisora ιδρύθηκε το 2015 και έχει έδρα τον Άγιο Ιωάννη Καλαμαριάς. Τα τελευταία επτά χρόνια έχει καταφέρει να προσελκύσει και να εξυπηρετήσει πάνω από 1.200 οικογένειες σε όλο το νομό Θεσσαλονίκης – Η επιχειρηματίας και ιδρύτρια του ART HOUSE, Έλλη Καλησώρα, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο metafox.gr, μίλησε για το ρόλο της υπηρεσίας, την παιδική ψυχολογία ενώ αναφέρθηκε και στις ενημερωτικές εκδηλώσεις που διοργανώνει η ίδια και οι συνεργάτες της, με θέμα το παιδικό ιχνογράφημα.

Ο στόχος της υπηρεσίας είναι η δημιουργία και η προώθηση παιδικής τέχνης, η επαφή του παιδιού με τον κόσμο των εικαστικών και όλα αυτά με τη στήριξη και την παρουσία των γονέων. Το ART HOUSE έχει έδρα τον Άγιο Ιωάννη ωστόσο καταφέρνει να εξυπηρετεί όλο το νομό, ενώ παράλληλα συνάπτει συνεργασίες με σχολεία, πολιτιστικά κέντρα και ιδιώτες. Οι παροχές υπηρεσιών του ART HOUSE εξαπλώνονται και σε κατ’ οίκον επισκέψεις διότι ένας από τους στόχους της υπηρεσίας είναι να δοθεί έμφαση σε οικογένειες οι οποίες δεν έχουν τη δυνατότητα μετακίνησης.

Σύλλογοι γονέων και κηδεμόνων αρκετών σχολείων του νομού, σε συνεργασία με τους διευθυντές των σχολείων, παραχωρούν αίθουσες και αμφιθέατρα στο ART HOUSE όπου διοργανώνει ενημερωτικές ημερίδες με θέμα το “Παιδικό Ιχνογράφημα”. Τις ημερίδες συντονίσουν εξειδικευμένοι παιδοψυχολόγοι , δίνοντας έμφαση στον τρόπο με τον όποιο οι ζωγραφιές αναδεικνύουν την ψυχοσύνθεση των παιδιών.

Σκοπός του ART HOUSE by Ellikalisora μέσω των ενημερωτικών δράσεων είναι να παρέχει έγκυρη και επιστημονική ενημέρωση σε γονείς και εκπαιδευτικούς για θέματα ψυχικής υγείας παιδιών.

Σχετικά με τις εκδηλώσεις παιδικού ιχνογραφήματος, η Art Therapist, με εξειδίκευση στην ανάλυση παιδικού ιχνογραφήματος μέσω της μεθόδου “Vera Vasarhelyi” και ιδρύτρια του ART HOUSE κ. Καλησώρα δήλωσε: “Την περίοδο αυτή παρέα με εξαίρετους συναδέλφους τη Στέλλα Ντίσκου και τον Πάνο Πλουμίδη διοργανώνουμε σεμινάρια παιδικού ιχνογραφήματος για γονείς σε πολλά σχολεία της πόλης και ευγνωμονώ τους χορηγούς μας αλλά και τους καλεσμένους μας διότι είναι άνθρωποι που πάντα εκφράζουν πολλή αγάπη και στηρίζουν τις δράσεις μας”.

Στο ζήτημα της ψυχικής υγείας των παιδιών η κ. Καλησώρα υποστήριξε ότι τα τελευταία χρόνια περισσότεροι γονείς έχουν έρθει σε επαφή με τον κόσμο της παιδικής ψυχικής υγείας σε σχέση με παλαιότερα. Πλέον πολλοί είναι οι γονείς που έχουν προσεγγίσει εναλλακτικές μορφές θεραπείας όπως η τέχνη, η μουσική, η δραματοθεραπεία, η παιγνιοθεραπεία αντικαθιστώντας τη “συνηθισμένη” μέθοδο ψυχοθεραπείας.

Η πανδημία επηρέασε την ψυχική υγεία των γονέων και κατ’ επέκταση και των παιδιών

Αναφερόμενη στον αντίκτυπο που έχει η πανδημία στη ψυχοσύνθεση των παιδιών, η κ. Καλησώρα δήλωση πως: “σε πρώτη ανάγνωση υπάρχει μεγάλη διαφορά στον ψυχισμό των γονέων και αυτό είναι δεδομένο ότι θα περάσει και στα παιδιά(…). Ο κόσμος σιγά σιγά επανέρχεται, ζητάει βοήθεια και αυτό είναι κάτι που με κάνει αισιόδοξη.”

Στις εκδηλώσεις του ART HOUSE η τέχνη συναντά… τη φιλανθρωπία!

Το ART HOUSE φροντίζει όλες οι εκδηλώσεις του να έχουν φιλανθρωπικό χαρακτήρα και η πρώτη σκέψη του είναι “τα παιδιά να προσφέρουν σε παιδιά”.

Η φιλανθρωπία είναι ένα δώρο που όταν μοιράζεται, πολλαπλασιάζεται! Όταν το βάζουμε στον κόσμο των παιδιών από μικρή ηλικία γίνεται τρόπος ζωής και είναι σημαντικό να έχουμε ενήλικες που να είναι ευαισθητοποιημένοι πάνω σε αυτό“, δήλωσε η κ. Καλησώρα.

Μάθετε για την επόμενη εκδήλωση του ART HOUSE πατώντας ΕΔΩ

Θερμός υποστηρικτής των εκδηλώσεων του ΑRT HOUSE by Ellikalisora ηMessimvria Winery”

Ακολουθήστε το metafox.gr στη Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.