Στα εγκαίνια της Zootechia ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Αρβανιτίδης

Το περίπτερο 10 της ΔΕΘ επισκέφθηκε σήμερα το απόγευμα ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ και τομεάρχης Ενέργειας και Περιβάλλοντος, Γιώργος Αρβανιτίδης.

Παρέα με φίλους και συνεργάτες ο κ. Αρβανιτίδης διέσχισε τους πάγκους της Zootechia και συνομίλησε με επιχειρηματίες των κλάδων της κτηνοτροφίας-πτηνοτροφίας.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης ο βουλευτής αντάλλαξε απόψεις και άκουσε τους προβληματισμούς των επιχειρηματιών, ενώ στο τέλος έδωσε το παρών στην αίθουσα των εγκαινίων του δευτέρου ορόφου του περιπτέρου.

Στα εγκαίνια παρευρέθηκαν μεταξύ άλλων, υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Γιώργος Γεωργαντάς, ο βουλευτής της Ν.Δ. Κων/νος Γκιουλέκας,  ο περιφερειάρχης κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτσικώστας,  η αντιπεριφερειάρχης της περιφερειακής ενότητας Θεσσαλονίκης Βούλα Πατουλίδου, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κων/νος Ζέρβας, κ.α

Γεωργαντάς: Οι προοπτικές της ελληνικής κτηνοτροφίας «δεν έχουν όριο και τέλος»

«Με το μεράκι των Ελλήνων παραγωγών, τη βιοποικιλότητα της χώρας μας και τις προοπτικές που δίνουν οι ξένες αγορές, οι οποίες έχουν ταυτίσει τα ελληνικά προϊόντα με την ποιότητα και τα αποζητούν, μπορούμε να ευελπιστούμε σε μια καλύτερη ημέρα για την ελληνική κτηνοτροφία, πτηνοτροφία, χοιροτροφία και αλιεία», επισήμανε χαρακτηριστικά ο κ. Γεωργαντάς.

Στην ομιλία του ο κ. Γεωργαντάς έκανε απολογισμό των δράσεων και ενεργειών του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων για τη στήριξη του πρωτογενούς τομέα που στα τελευταία χρόνια λόγω διεθνούς συγκυρίας «βλέπει» το κόστος παραγωγής να αυξάνεται σημαντικά και τόνισε ότι το ενεργειακό αποτελεί το μεγαλύτερο «βάσανο» για τους όλους τους Έλληνες παραγωγούς.
«Yποχρέωση του ΥΠΑΑΤ είναι να προστατεύσει τον Έλληνα παραγωγό»
Λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «υποχρέωση του ΥΠΑΑΤ είναι να προστατεύσει τον Έλληνα παραγωγό», ο κ. Γεωργαντάς επισήμανε ότι η επίλυση του ζητήματος με τα διαχειριστικά σχέδια βόσκησης είναι «η μεγαλύτερη εκκρεμότητα της ελληνικής κτηνοτορφίας, που δημιουργεί καταλογισμούς από ευρωπαϊκά όργανα και εμποδίζει την ανάπτυξη σε τοπικό επίπεδο».

Γνωστοποίησε ότι «σήμερα, πέντε περιφερειακά συμβούλια στη χώρα ήδη έχουν λάβει αποφάσεις εγκρίνοντας την προγραμματική σύμβαση που θα γίνει με το ΥΑΑΤ και θα ακολουθήσουν οι διαγωνισμοί για τα διαχειριστικά σχέδια βόσκησης εντός του Μαρτίου» και πρόσθεσε «θα βοηθήσουμε και όλες τις υπόλοιπες περιφέρειες έτσι ώστε να ακολουθήσουν αυτό το δρόμο».

Μεταξύ άλλων, αναφερόμενος στο θέμα νοθείας των ελληνικών προϊόντων, ο Υπουργός γνωστοποίησε ότι το ερχόμενο διάστημα έρχεται το σύστημα «ΑΡΤΕΜΙΣ 2», σημειώνοντας ότι «έχει ήδη εξασφαλιστεί η χρηματοδότησή του και στο προσεχές μέλλον θα τρέξει και ο απαραίτητος διαγωνισμός».

Όπως εξήγησε, το προαναφερόμενο σύστημα , «θα βοηθήσει πιο εντατικά την προσπάθεια για περιορισμό των παραβατικών συμπεριφορών».

Ακολουθήστε το Fox24.gr στη Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.