Δ. Βαρτζόπουλος: Πως το άγχος γίνεται εχθρός της ψυχικής ανθεκτικότητας και πως το καταπολεμούμε

Η πίεση των υπόχρεώσεων μας, όταν έχει απειλητικό χαρακτήρα, μας δημιουργεί άγχος και φόβο, σημειώνει ο ψυχίατρος

Καλεσμένος στο Open Weekend βρέθηκε ο βουλευτής Β’ Θεσσαλονίκης με τη Νέα Δημοκρατία και ψυχίατρος κύριος Δημήτρης Βαρτζόπουλος και συνομίλησε με τη Γιολάντα Ελευθεριάδου για την ψυχική ανθεκτικότητα.

Όπως εξήγησε ο κ. Βαρτζόπουλος, η ψυχική ανθεκτικότητα αφορά στην ικανότητα των ανθρώπων να συνεχίζουν τη ζωή τους εκπληρώνοντας τους στόχους που έχουν θέσει ή θέτοντας καινούριους, παρά τα όποια χτυπήματα της μοίρας ή τις δυσκολίες που εμφανίζονται.

Δείτε εδώ το απόσπασμα

Μάλιστα, ο κ. Βαρτζόπουλος σημείωσε πως η ικανότητα να επιτυγχάνουν οι άνθρωποι τους στόχους τους, τους οδηγεί στην ψυχική ανθεκτικότητα ενώ ανέφερε πως μεγαλώντας επιτυγχάνουμε περισσότερους στόχους γιατί νιώθουμε ότι έχουμε λιγότερο χρόνο.

Ορισμένοι άνθρωποι έχουν γενετική προδιάθεση για την επίτευξη στόχων και την διαρκή δημιουργία νέων στόχων, ωστόσο και άνθρωποι που δεν έχουν αυτήν την προδιάθεση μπορούν να προσπαθήσουν να δημιουργήσουν στόχους και να βελτιώσουν τον εαυτό τους, ανέφερε ο βουλευτής.

«Το άγχος είναι ο εχθρός της ψυχικής ανθεκτικότητας»

Η πίεση των υπόχρεώσεων μας, όταν έχει απειλητικό χαρακτήρα, μας δημιουργεί άγχος και φόβο. Όσο περισσότερο λοιπόν χτίζουμε και επενδύουμε ως άνθρωποι στην ψυχική ανθεκτικότητα, δημιουργούμε καλύτερες συνθήκες για τη ζωή μας και ανεβάζουμε την ποιότητα ζωής μας, ανέφερε επίσης ο κ. Βαρτζόπουλος.

Καταλήγοντας, ο κ. Βαρτζόπουλος υποστήριξε πως η ψυχική ανθεκτικότητα επηρεάζει την επιτυχία σε δουλειά και σπουδές καθώς η επιδίωξη στόχων έχει αντίκτυπο σε όλους τους τομείς της ζωής.

Ακολουθήστε το metafox.gr στη Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.