Τιμητική εκδήλωση για την ημέρα Ελληνικής γλώσσας στην Ακαδημία Αθηνών

Στην εκδήλωση θα παρεβρεθούν μέλη της πολιτικής ηγεσίας

Ενόψει της Παγκόσμιας Ημέρας Ελληνικής Γλώσσας, τα Υπουργεία Παιδείας της Ελλάδας και της Κύπρου, η Ακαδημία Αθηνών και το Κέντρο Ελληνικής Γλώσσας συνδιοργανώνουν εκδήλωση την Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου 2023 και ώρα 18:00 στην Ανατολική Αίθουσα της Ακαδημίας Αθηνών.

Η εκδήλωση, την οποία θα χαιρετίσουν ο Υπουργός Παιδείας, Νεολαίας & Αθλητισμού της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Πρόδρομος Προδρόμου, ο Υφυπουργός Παιδείας & Θρησκευμάτων της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Άγγελος Συρίγος, ο Πρόεδρος της Ακαδημίας Αθηνών κ. Μιχάλης Σταθόπουλος και η λέκτορας του Προγράμματος Ελληνικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Macquarie του Σίδνεϊ κ. Πατρίσια Κορομβόκη, θα πραγματοποιηθεί σύμφωνα με το ακόλουθο πρόγραμμα:

18:00-18:20 Χαιρετισμοί

18:20-18:35 Χριστόφορος Χαραλαμπάκης, Ακαδημαϊκός: «Το λεξικογραφικό έργο της Ακαδημίας Αθηνών»

18:35 -18:45 Προκόπης Παυλόπουλος, πρώην Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας, Ακαδημαϊκός: «Επισημάνσεις για τη συμβολή της ελληνικής γλώσσας στην εξέλιξη της επιστήμης των Μαθηματικών».

18:45-18:55 Παντελής Βουτουρής, Καθηγητής Νεοελληνικής Φιλολογίας Πανεπιστημίου Κύπρου: «…να συστήσωμεν μίαν ελληνικήν Σχολήν επάνω εις την πατρίδα. Γλώσσα και παιδεία στην Κύπρο».

18:55-19:20 Θεόδωρος Παπαγγελής, Πρόεδρος του Κέντρου Ελληνικής Γλώσσας, Ακαδημαϊκός: «Έλλην λόγος: Ιδεολογικές και πολιτισμικές συνδηλώσεις».

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

Η εκδήλωση θα μεταδοθεί ζωντανά μέσω του ακόλουθου συνδέσμου:
http://www.academyofathens.gr/el/events/20230209

Ακολουθήστε το metafox.gr στη Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.