Διεκδικεί εκ νέου τον δημαρχιακό θώκο στην Καλαμαριά ο Δαρδαμανέλης – Τα νέα μέλη της παράταξης

Στο ασφυκτικά γεμάτο Δημοτικό Θέατρο «Μελίνα Μερκούρη» ο κ. Δαρδαμανέλης έκανε έναν απολογισμό του έργου της διοίκησής του σε όλους τους τομείς.

«Δουλέψαμε με προγραμματισμό, με εργατικότητα και συνεργασία. Η παράταξή μας άλλαξε σελίδα και επανεκκίνησε την Καλαμαριά», και αναφέρθηκε στα πιο σημαντικά έργα που δρομολογήθηκαν στην πρώτη του αυτή θητεία στον δήμο.

Ο δήμαρχος ξεκίνησε την ομιλία του με το  αλιευτικό καταφύγιο Νέας Κρήνης, για το οποίο χθες ολοκληρώθηκε ο διαγωνισμός και στη συνέχεια αναφέρθηκε στα βήματα που έγιναν για την ανάδειξη και αξιοποίηση του παραλιακού μετώπου, τη θωράκιση της μαρίνας Αρετσούς με την παραχώρηση της ΕΤΑΔ και την αναβάθμιση της πλαζ. «Το παραλιακό μέτωπο δεν θα θυμίζει σε τίποτα την παρακμή των προηγούμενων δεκαετιών», τόνισε και προανήγγειλε ότι θα δοθούν χρήσεις στο πρώην νοσοκομείο Παναγία, για να αξιοποιηθεί.

Παράλληλα σημείωσε ότι δεκάδες έργα βρίσκονται σε εξέλιξη, κάνοντας ειδική αναφορά στην ενεργειακή αναβάθμιση Βότση και Κηφισιάς, το έργο, όπως είπε, με τη μεγαλύτερη χρηματοδότηση από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας. Αναφέρθηκε επίσης στις παρεμβάσεις στο Κόδρα, στα οχτώ νέα πάρκα που δημιουργήθηκαν, στην πιστοποίηση όλων των παιδικών χαρών και στην επικείμενη δημοπράτηση του πρώτου στην Ελλάδα αισθητηριακού πάρκου.

Έδωσε έμφαση στη μείωση των δημοτικών τελών κατά 35% για νοικοκυριά και επιχειρήσεις, ενώ υπογράμμισε ότι η Καλαμαριά είναι πλέον μία έξυπνη πόλη, έτοιμη να αυξήσει τις ψηφιακές υπηρεσίες προς τους πολίτες. Επιπλέον, αναφέρθηκε στην αναβάθμιση της καθαριότητας, στις δράσεις κοινωνικής πολιτικής και στα αθλητικά έργα που υλοποιήθηκαν ή δρομολογούνται.
Σχολιάζοντας τις επικρίσεις στη διοίκησή του είπε: «Φέραμε πάνω από 80 εκ. στην Καλαμαριά. Αυτη είναι η καλύτερη απάντηση στη λάσπη και στις ψεύτικες υποσχέσεις».

Νέα μέλη στην παράταξη “Γενιά Δημιουργίας”

Ο δήμαρχος παρουσίασε και τους πρώτους 69 υποψήφιους που θα πλαισιώσουν το ψηφοδέλτιο στις εκλογές του Οκτωβρίου, εν ενεργεία δημοτικούς συμβούλους και νέα στελέχη στην παράταξη που, όπως είπε, «γίνεται ακόμα πιο δυνατή και ενωμένη».

Στην έναρξη της εκδήλωσης προβλήθηκε βίντεο με τα έργα της διοίκησης, ενώ ακολούθησε θεατρικό δρώμενο που προλόγισε τον δήμαρχο πριν από την είσοδό του στη σκηνή. Καθόλη τη διάρκεια, εξάλλου, υπήρχε διερμηνεία στη νοηματική.

Το παρών έδωσαν ο υφυπουργός Εσωτερικών (τομέας Μακεδονίας-Θράκης), Σταύρος Καλαφάτης και οι βουλευτές της ΝΔ Κώστας Γκιουλέκας, Άννα Ευθυμίου, Δημήτρης Κούβελας και Στράτος Σιμόπουλος, καθώς και ο πρόεδρος της ΔΕΕΠ Α’ Θεσσαλονίκης της ΝΔ, Θοδωρής Μητράκας. Τη στήριξή τους εξέφρασαν με την παρουσία τους ο πρόεδρος της ΠΕΔ-ΚΜ, δήμαρχος Πυλαίας – Χορτιάτη, Ιγνάτιος Καϊτεζίδης, οι δήμαρχοι Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας, Αμπελοκήπων – Μενεμένης Λάζαρος Κυρίζογλου, Θερμαϊκού Γιώργος Τσαμασλής και Λαγκαδά Γιάννης Ταχματζίδης, ο πρόεδρος του ΦΟΔΣΑ Κεντρικής Μακεδονίας, Μιχάλης Γεράνης, οι αντιπεριφερειάρχες Κεντρικής Μακεδονίας Κώστας Γιουτίκας, Πάρις Μπίλλιας και Αθηνά Αηδονά και οι αντιδήμαρχοι του δήμου Θεσσαλονίκης Μιχάλης Κούπκας και Κώστας Ιακώβου.

Ακολουθήστε το metafox.gr στη Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.