Πελαγία Ανδρουλάκη: Είναι υπέροχο να δημιουργείς τέχνη απ’ τα “σκουπίδια”

Η εικαστική καλλιτέχνης Πελαγία Ανδρουλάκη μιλά στο metafox.gr για την ενασχόληση της με την τέχνη και συγκεκριμένα τα κολάζ – Έργα της θα βρίσκονται στη Govedarou Art Gallery από 2 Μαρτίου 2023 έως 24 Μαρτίου.

Η Govedarou Art Gallery παρουσιάζει στο χώρο της στη Γεωργίου Παπανδρέου 5(πρώην Ανθέων), την εικαστική έκθεση με τίτλο: “MINI SOLOS”, την επιμέλεια της οποίας φέρει η εικαστικός και ιδιοκτήτρια της γκαλερί Νατάσα Γκοβεδάρου. Τα εγκαίνια της έκθεσης θα γίνουν στις 2 Μαρτίου 2023, ώρα 18.00-21.00 και θα διαρκέσει μέχρι 24 Μαρτίου.

Το θέμα αυτής της έκθεσης είναι ελεύθερο και θα συμμετέχουν 15 μόνο εικαστικοί με τα έργα τους μεταξύ αυτών και η κα. Ανδρουλάκη. Πρόκειται ουσιαστικά για μικρές ατομικές εκθέσεις όπου οι εικαστικοί θα μπορούν σε ένα χώρο των 2 μέτρων φάρδος που θα έχουν στη διάθεση τους να δείξουν τη τεχνική τους με μία ή και περισσότερες θεματολογίες σε μια όμορφη παρουσίαση.

Αναλυτικά η συνέντευξη της κα Ανδρουλάκη:

  • Πότε ξεκίνησε η ενασχόληση σας με τα εικαστικά και γιατί εστιάζετε στην τεχνική του κολάζ;

Απ’ όταν θυμάμαι τον εαυτό μου, σχεδιάζω και φτιάχνω πράγματα. Από πολύ μικρή ηλικία ξεκίνησα μαθήματα ζωγραφικής και σχεδίου ενώ παράλληλα πειραματιζόμουν μόνη μου με διάφορες τεχνικές και υλικά ,πολλές φορές χρησιμοποιώντας πράγματα που ήταν για πέταμα. Ως λάτρης της ανακύκλωσης το κολάζ με χαρτιά από παλιά περιοδικά με εκφράζει απόλυτα!!!Είναι υπέροχο να δημιουργείς τέχνη απ’ τα “σκουπίδια”!!Να σχεδιάζεις κάτι και να του δίνεις μορφή και ζωντάνια αποκλειστικά και μόνο από κομμάτια χαρτί .Κάθε έργο είναι και μια πρόκληση καθώς πολλές φορές άλλο έχεις κατά νου να κάνεις κι αλλού σε πάνε τα αποκόμματα που έχεις μπροστά σου. Είναι κάτι μαγικό!!!Παρατηρώντας το προσεχτικά, ανακαλύπτεις μέσα σε μια εικόνα  πολλές άλλες μικρότερες!!!Ένας ολόκληρος μικρόκοσμος σ’ ένα πρόσωπο!!

  • Με πόσα εικαστικά είδη έχετε ασχοληθεί;

Κυρίως με το κολάζ σε όλες του τις μορφές: αφηρημένο, assemblage collage και ζωγραφικό κολάζ με το οποίο ασχολούμαι κυρίως τα τελευταία χρόνια. Επίσης με ζωγραφική και γλυπτική  με χαρτοπολτό.

  • Έχουν τα έργα σας βιωματικά στοιχεία;

Αρκετά απ’ αυτά ναι. Κυρίως τα πορτρέτα γυναικών. Δίνω έμφαση στις πολλές διαφορετικές προσωπικότητες και κυρίως σ αυτές που είναι δυναμικές και ανεξάρτητες. Όλες “όμορφες”, όλες υπέροχες, όλες ξεχωριστές!!!

  • Συμμετέχετε στην έκθεση με τίτλο “MINI SOLOS”  η οποία θα φιλοξενηθεί στη Govedarou Art Gallery από 2 έως 24 Μαρτίου. Τι έργα επιλέξατε για την εν λόγω έκθεση και ποια είναι η θεματική τους;

Όπως ανέφερα πριν λίγο, στα έργα μου απεικονίζω κυρίως γυναίκες. Η συμμετοχή μου στη συγκεκριμένη έκθεση είναι ένα μίνι αφιέρωμα στη δεκαετία του 60. Μέσα από τα έργα μου προσπαθώ να αποτυπώσω την κομψότητα ,τη θηλυκότητα αλλά και το ρομαντισμό που χαρακτηρίζουν εκείνη την εποχή.

  • Που φιλοξενείτε τα έργα σας και που μπορεί κάποιος να τα βρει;

Εκτός απ’ τις εκθέσεις στις οποίες συμμετέχω και σε κάποιες επιλεγμένες Γκαλερί, τα περισσότερα βρίσκονται στο χώρο δημιουργίας τους στην οδό Γ.Γεννηματα 42 στο Ηράκλειο Κρήτης.

Ακολουθήστε το metafox.gr στη Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.