ART HOUSE: Μεγάλη συμμετοχή γονέων στην εκδήλωση παιδικού ιχνογραφήματος στην Καλαμαριά

Χρησιμοποιούμε το ιχνογράφημα σαν ένα εργαλείο με στόχο να είμαστε δίπλα στον γονέα. Η ψυχική υγεία είναι κομμάτι της καθημερινότητας , δεν είναι ταμπού και θέλουμε η σημερινή εκδήλωση και κάθε τέτοια προσπάθεια να γίνει καθημερινότητα. Στόχος είναι να μπορούν οι γονείς να έχουν πρόσβαση στην ψυχική υγεία και να υπάρχει ένας σύμβουλος στα σχολεία έτοιμος να στηρίξει πρώτα τους ίδιους και μετά το παιδί” ανέφερε μεταξύ άλλων η ιδρύτρια της ART HOUSE, Έλλη Καλησώρα.

Ένα ακόμη σεμινάριο με θέμα το παιδικό ιχνογράφημα υλοποίησε το ART HOUSE by Elli Kalisora την Κυριακή 5 Μαρτίου στο 10ο Δημοτικό Σχολείο Καλαμαριάς.

Ειδικοί ψυχικής υγείας μεταξύ αυτών, ο Πάνος Πλουμίδης, η Στέλλα Ντίσκου και η Νικολίνα Γκιουρτζή μίλησαν στο κοινό για την έννοια του παιδικού ιχνογραφήματος, χαρακτηρίζοντας το “χρήσιμο εργαλείο” το οποίο μπορεί να προβάλλει μεγάλο μέρος της ψυχοσύνθεσης του παιδιού.

Οι τρεις ψυχολόγοι εστίασαν στην παρατήρηση και ανάλυση της παιδικής ψυχοσύνθεσης μέσω των ζωγραφιών με στόχο τον εντοπισμό διαφόρων φαινομένων, όπως η παιδική κακοποίηση, η κατάθλιψη, καθώς επίσης και το πως αισθάνεται το παιδί για τον κάθε γονέα αλλά και για την θέση του μέσα στην οικογένεια.

Μεγάλη ήταν η συμμετοχή του κοινού στο σεμινάριο, με τους γονείς να δείχνουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τις τεχνικές που αναπτύσσουν οι ειδικοί ψυχικής υγείας προκειμένου να καταλήξουν σε ένα συμπέρασμα.

Παράλληλα ο κ. Πλουμίδης, η κα Ντίσκου και η κα Γκιουρτζή έδωσαν στους γονείς τη δυνατότητα να μοιραστούν μαζί τους από μια ζωγραφιά των παιδιών τους. Συγκεκριμένα πραγματοποίησαν mini συνεδρίες με τον κάθε γονέα ξεχωριστά όπου εξέτασαν τη ζωγραφιά που ο κάθε ένας παρουσίασε για το παιδί του δίνοντας μια μικρή εικόνα για την ψυχοσύνθεση του.

Στο τέλος της εκδήλωσης η κα Φραντζέσκα Βουλάγκα έκανε την παρουσίαση του βιβλίου της με τίτλο ” Το Γκρίζο Ουράνιο Τόξο “, ένα βιβλίο που αναφέρεται στις αδερφικές σχέσεις και τους αδελφικούς καυγάδες. Μετά από κλήρωση το βιβλίο χαρίστηκε με αγάπη σε μια μητέρα που συμμετείχε στο σεμινάριο του ART HOUSE.

Στόχος τoυ ΑRT HOUSE

Το Art House by Ellikalisora μέσα από δράσεις έχει στόχο να ενημερώνει κατάλληλα τους γονείς για τη σημαντικότητα των εικαστικών δημιουργημάτων των παιδιών αλλά και να τους ευαισθητοποιήσει σχετικά με την παρατήρηση και την αναγνώριση βασικών στοιχείων στις ζωγραφικές συνήθειες των παιδιών που μπορούν να οδηγήσουν σε καθοριστικά συμπεράσματα.

Την εκδήλωση συνόδευσε με εκλεκτές ετικέτες κρασιών η “Messimvria Winery” 

Στη Νέα Μεσήμβρια Θεσσαλονίκης είναι εγκατεστημένο το οινοποιείο και οι αμπελώνες της «Μεσημβρία Οινοποιητική». Από το 1996 καλλιεργεί με μεράκι τους αμπελώνες του, οινοποιεί τα σταφύλια του και παράγει αυθεντικά κρασιά από ελληνικές και διεθνείς ποικιλίες σταφυλιών. Μάθετε περισσότερα ΕΔΩ

Διαβάστε περισσότερα: Έλλη Καλησώρα: “Η φιλανθρωπία είναι ένα δώρο που όταν μοιράζεται, πολλαπλασιάζεται”

Ακολουθήστε το metafox.gr στη Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.