To πραγματικό διακύβευμα των εκλογών

Άρθρο της δικηγόρου Αφροδίτης Νέστορα στην εφημερίδα ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Οι καταιγιστικές εξελίξεις των προηγούμενων μηνών αλλά και τα τραγικά γεγονότα των τελευταίων ημερών επιβεβαιώνουν ότι η χώρα βρίσκεται σε ένα εξαιρετικά κρίσιμο σταυροδρόμι. Την Κυριακή των εκλογών όποτε και αν αυτές προκηρυχθούν οι Έλληνες ψηφοφόροι θα βρεθούν αντιμέτωποι με ένα πολύ μεγάλο δίλημμα θα δώσουν την ευκαιρία στον Κυριάκο Μητσοτάκη να συνεχίσει το έργο του, ολοκληρώνοντας την προσπάθεια που ξεκίνησε το 2019 ή θα επιστρέψουν στα όσα είχε κάνει για τη χώρα ο Αλέξης Τσίπρας κατά την -ομολογουμένως- καταστροφική διακυβέρνησή του.

Η απάντηση στο δίλημμα αυτό είναι προφανής. Η χώρα μας τα τελευταία χρόνια έχει κάνει πραγματικά άλματα προόδου. Ανάμεσα σε αυτά, οι πρωτοβουλίες του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης με την αυταπόδεικτη αναβάθμιση και επέκταση του επιπέδου των ψηφιοποιημένων δημοσίων υπηρεσιών, οι -επίσης- αυταπόδεικτες πρωτοβουλίες του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Πολιτικής που αφορούν μεταξύ άλλων στη δημιουργία ενός εκτενούς δικτύου δομών για την αντιμετώπιση φαινομένων ενδοοικογενειακής βίας, και ειδικότερα τη δημιουργία 44 συμβουλευτικών κέντρων για κακοποιημένες γυναίκες ανά την επικράτεια -1 εξ αυτών και στην πόλη μας, τη Θεσσαλονίκης, τη δημιουργία 19 αντίστοιχων ξενώνων φιλοξενίας για τις γυναίκες αυτές, τη θέσπιση νέων κανόνων για το εργασιακό bullying, αλλά και αυτές του Υπουργείου Τουρισμού με την αύξηση της homeport κρουαζιέρας και τη δρομολόγηση ενός τουρισμού 365 ημερών. Και όλα αυτά εν μέσω πρωτόγνωρων και εξαιρετικά αντίξοων συνθηκών όπως αυτών της υγειονομικής κρίσης, του πολέμου, της ενεργειακής κρίσης. Άραγε τι θα είχαμε καταφέρει, ως χώρα, χωρίς όλα αυτά τα απρόβλεπτα σκηνικά;

Η αναβάθμιση του επιπέδου ανάπτυξης της χώρας (ενδεικτικά αύξηση επενδύσεων, αύξηση του ΑΕΠ, μείωση του δείκτη ανεργίας) έχει αναγνωριστεί και επιβραβευτεί τα τελευταία χρόνια διακυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη και από οίκους αξιολόγησης διεθνώς αναγνωρισμένους.
Και το γεγονός αυτό αποτελεί αισιόδοξο οιωνό για τη συνέχιση της ανοδικής πορείας της χώρας σε οικονομικό επίπεδο στην ιδανική περίπτωση που συνεχίσει η παρούσα κυβέρνηση του έργο της και την επόμενη τετραετία.

Ειδικά, δε, για τη Θεσσαλονίκη, αναντίρρητα πραγματοποιήθηκαν σημαντικά βήματα στη βελτίωση της ποιότητας της ζωής αλλά και των υποδομών. Με χαρακτηριστικά παραδείγματα αυτά των συντονισμένων προσπαθειών αναβάθμισης του δυτικού τμήματος της πόλης αλλά και την επιτάχυνση της κατασκευής του Μετρό, το οποίο θα είναι άμεσα παραδοτέο.

Ωστόσο, η ίδια η πραγματικότητα επιβεβαιώνει συχνά με τον πιο σκληρό τρόπο ότι μένουν πολλά ακόμα που πρέπει να γίνουν στη χώρα μας, προκειμένου αυτή να αποκτήσει την επιδιωκόμενη εικόνα. Την εικόνα που της αξίζει και μας αξίζει. Και ότι ενδεχομένως, σε κάποιες περιπτωσεις, θα πρέπει να επανεξεταστούν οι προτεραιότητες ή και ο τρόπος με τον οποίον θέλουμε να φέρουμε σε πέρας το επιδιωκόμενο αυτό αποτέλεσμα.

Οι Έλληνες πολίτες οφείλουν να προσέλθουν στις κάλπες με βάση τα παραπάνω κριτήρια και να σκεφτούν το τί θα είναι καλύτερο για τη χώρα μας τα επόμενα τέσσερα -4- χρόνια. Λαμβάνοντας, πάντοτε υπόψη και ζυγίζοντας όλα όσα έχουν γίνει από το 2019 και εντεύθεν, και το πόσο οι μεταρρυθμίσεις, οι αλλαγές και τα άλματα προς τα εμπρός έχουν βοηθήσει και ουσιαστικά αναβαθμίσει την καθημερινότητά τους.

Καθώς μπαίνουμε σύντομα -και επίσημα πλέον- σε μια προεκλογική περίοδο, η οποία χαρακτηρίζεται ήδη από μια εξαιρετικά έντονη πόλωση, θυμίζοντας σε κάποιες περιπτώσεις τα όσα βίωσε αυτή η χώρα το 2015, είναι εξαιρετικά σημαντικό η εκλογική απόφαση να είναι αποτέλεσμα ώριμης σκέψης και όχι αμιγώς συναισθηματικής επιλογής.

Επιλέγουμε εκ νέου την Κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη για να συνεχίσει όλα όσα ξεκίνησε και δεν πρόλαβε λόγω των αντίξοων συνθηκών που προέκυψαν να ολοκληρώσει.

Επιλέγουμε εκ νέου, κατόπιν σύγκρισης και όχι σύγκρουσης, την Κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη και ως ασφαλιστική δικλείδα για την εξέλιξη της χώρας προσθέτουμε στη νέα της σύνθεση περισσότερους νέους ανθρώπους, περισσότερες γυναίκες, με νέα οπτική των πραγμάτων, νέες προτεραιότητες και ενισχυμένη πολιτική ενσυναίσθηση.

Προκειμένου το νέο κοινοβούλιο να στελεχωθεί με ανανεωμένο ανθρώπινο δυναμικό που θα έχει ως πρώτο και βασικό του μέλημα τη βελτίωση της χώρας και το κοινό καλό. Προκειμένου να εξασφαλίσουμε για τη χώρα ότι οι νέες μεταρρυθμίσεις θα πραγματοποιηθούν με τον τρόπο που πρέπει, αλλά και ότι η ολοκλήρωση των έργων -που αυτή τη στιγμή βρίσκονται ακόμα σε φάση υλοποίησης- θα γίνει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και τη βέλτιστη δυνατή μέριμνα.

Μόνον έτσι η επόμενη μέρα των εκλογών θα βρει την Ελλάδα με μια κυβέρνηση ισχυρή, η οποία θα έχει το σθένος και τη δυναμική να αντιμετωπίσει το σύνολο των προκλήσεων που έρχονται τόσο από το εσωτερικό όσο και από το εξωτερικό.

Σε κάθε άλλη περίπτωση, ελλοχεύει ο κίνδυνος η προσπάθεια που έχει γίνει τα τελευταία 4 χρόνια και ομολογουμένως έχει φέρει εξαιρετικά αποτελέσματα να μείνει ημιτελής και ο μόχθος των Ελλήνων να μην ανταμειφθεί όπως του αξίζει.

Συνεπώς, οδεύοντας προς τις κάλπες, το πιο σημαντικό είναι να αντιληφθούμε το πραγματικό διακύβευμα των εκλογών. Και να ασκήσουμε το εκλογικό μας δικαίωμα με ώριμη σκέψη, επιβραβεύοντας με την ψήφο μας το μοναδικό άνθρωπο που μπορεί να οδηγήσει τη χώρα σε μια καλύτερη επόμενη τετραετία, και ο οποίος δεν είναι άλλος από τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και την ανανεωμένη κυβέρνησή του.

Ακολουθήστε το metafox.gr στη Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.