Δολοφονία 28χρονης στην Πάφο: Έπεσε σε αντιφάσεις ο 30χρονος Γεωργιανός -Είχε καταναλώσει αλκοόλ και ναρκωτικά

Υπόθεση φόνου εκ προμελέτης διερευνά πλέον η Αστυνομία σε σχέση με τον θάνατο της 28χρονης Λέσια Μπίκοβα από την Ουκρανία, η οποία εντοπίστηκε νεκρή το πρωί του Σαββάτου στην Πέτρα του Ρωμιού, στην Πάφο.

Αυτό κατέδειξε η νενομισμένη νεκροτομή επί της σορού της άτυχης γυναίκας, η οποία διενεργήθηκε την περασμένη Κυριακή (12/3) στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας από τους ιατροδικαστές Αγγελική Παπέττα και Ορθόδοξο Ορθοδόξου.

Το θύμα βιάστηκε και στραγγαλίστηκε

Από αυτήν, σύμφωνα με την Αστυνομία, προέκυψαν ευρήματα που υποδηλώνουν ότι ο θάνατός της επήλθε από εγκληματική πράξη. Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, μεταξύ των ευρημάτων είναι και στοιχεία που δείχνουν ότι η 28χρονη υπέστη και σεξουαλική κακοποίηση πριν από τον θάνατο της. Βρέθηκαν ίχνη στο λαιμό της που δεν συνάδουν με τραύματα από πτώση.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι η θανούσα έφερε κάταγμα στο υοειδές οστό που παραπέμπει σε στραγγαλισμό. Άλλα τραύματα φαίνεται να προκλήθηκαν πριν από τον θάνατό της.

Είχε καταναλώσει ναρκωτικά και αλκοόλ ο 30χρονος

Σύμφωνα με τον «Φιλελεύθερο», έπειτα από τα ευρήματα αυτά, ο σύντροφος της Μπίκοβα, ηλικίας 30 ετών, ομογενής μόνιμος κάτοικος Κύπρου, συνελήφθη με δικαστικό ένταλμα για φόνο εκ προμελέτης. Μετά την σύλληψη του ο ύποπτος υποβλήθηκε σε σχετικούς ελέγχους από τους οποίους βρέθηκε θετικός σε χρήση ναρκωτικών και αλκοόλ. Όπως πληροφορούμαστε, εξετάζεται και το παρελθόν του. Κι αυτό γιατί φέρεται να υπήρξε πληροφορία ότι είχε καταγγελθεί παλαιότερα για κακοποιητική συμπεριφορά σε βάρος γυναίκας.

Ο ίδιος αρνείται κάθε σχέση με την δολοφονία της Ουκρανής κοπέλας, εμμένοντας ότι μετά από διασκέδαση σε κέντρο αναψυχής της Πάφου μετέβησαν στην Πέτρα του Ρωμιού, όπου η 28χρονη ήθελε να φωτογραφηθεί. Εκεί συνέβη το ατύχημα, κατά τον ισχυρισμό του.

Τι ερευνούν οι κυπριακές αρχές

Οι Αρχές, μετά τα ευρήματα των ιατροδικαστών, ωστόσο, θεωρούν δεδομένη την εγκληματική ενέργεια και συνεχίζουν τις έρευνες προς την κατεύθυνση αυτή. Μεταξύ άλλων, εξετάζεται το ενδεχόμενο ο δράστης του εγκλήματος να τέλεσε την αποτρόπαια πράξη σε άλλο χώρο και να μετέφερε την ήδη νεκρή γυναίκα στην τοποθεσία ανεύρεσης της, προκειμένου να στήσει την ιστορία που είπε στις Αρχές.

Η 28χρονη ήρθε στην Κύπρο στις 6 Ιανουαρίου

Η Λέσια Μπίκοβα διαπιστώθηκε ότι ήλθε στην Κύπρο στις 6 Ιανουαρίου με άδεια επισκέπτη, λόγω και της ρωσικής εισβολής στην πατρίδα της, ωστόσο, εξετάζονται πληροφορίες για προηγούμενες επισκέψεις της στο νησί.

Το άψυχο σώμα της 28χρονης εντοπίστηκε το πρωί του Σαββάτου στην θαλάσσια περιοχή της Πέτρας του Ρωμιού και ο σύντροφος της είχε από την πρώτη στιγμή ισχυριστεί στους αστυνομικούς που ειδοποιήθηκαν και έφθασαν στη σκηνή ότι επρόκειτο για τραγικό ατύχημα στην προσπάθεια της φίλης του να βγάλει φωτογραφίες. Είπε συγκεκριμένα ότι η άτυχη 28χρονη πήγε πολύ κοντά στην άκρη του γκρεμού για να πετύχει ένα καλό πλάνο της ίδιας με το φυσικό μνημείο πίσω της και ότι έπεσε στο κενό από μεγάλο ύψος.

Σύμφωνα με την Αστυνομία η εκδοχή αυτή καταρρίπτεται πλέον από τα ιατροδικαστικά ευρήματα. Μάλιστα, ο 30χρονος προσήχθη χθες ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Πάφου, το οποίο εξέδωσε εναντίον του διάταγμα κράτησης οκτώ ημερών μέχρι την ολοκλήρωση των αστυνομικών ερευνών για την υπόθεση φόνου εκ προμελέτης.

Υπέπεσε σε αντιφάσεις ο 30χρονος από την Πάφο

Ο 30χρονος ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Πάφου, ανακρινόμενος περιέπεσε σε πολλές αντιφάσεις. Σημαντικότερη από αυτές, το σημείο που έδειχνε στους αστυνομικούς ότι κατέπεσε η άτυχη νεαρή γυναίκα. Συγκεκριμένα, ο φίλος της και φερόμενος δράστης της δολοφονίας της, υπέδειξε τέσσερα διαφορετικά σημεία στους αστυνομικούς.

Πηγή: iefimerida.gr

Ακολουθήστε το metafox.gr στη Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.