Α. Νέστορα στο Κοσμοράδιο 95,1: “Σκοπός είναι να αυξήσουμε τον αριθμό των Ελλήνων δοτών μυελού των οστών”

Στις 8 Απριλίου το σωματείο RED-Y γιορτάζει την ολοκλήρωση του πρώτου χρόνου λειτουργίας του και διοργανώνει ανοιχτή εκδήλωση απολογισμού των εθελοντικών δράσεων για όσους επιθυμούν να ενημερωθούν για τη σπουδαιότητα του εθελοντισμού.

Για το ρόλο και την εθελοντική δράση του νεοσύστατου σωματείο RED-Y μίλησε η δικηγόρoς παρ’ Αρείω Πάγω, διαπιστευμένη Διαμεσολαβήτρια του Υπουργείου Δικαιοσύνης και Πρόεδρος του Σωματείου RED-Y, Αφροδίτη Νέστορα, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Κοσμοράδιο 95,1.

Αναφορικά με το σκοπό του σωματείου η κα Νέστορα δήλωσε: “Το RED-Y είναι ένα νεοσύστατο σωματείο το οποίο κλείνει μόλις ένα χρόνο ζωής. Είμαστε μια παρέα ανθρώπων και στόχος μας είναι να αφυπνίσουμε τον κόσμο γύρω από τη σπουδαιότητα του να γίνει κάποιος εθελοντής δότης μυελού των οστών”.

“Υπάρχει γενικότερα ελλιπής ενημέρωση σχετικά με τη διαδικασία με την οποία γίνεται η λήψη μοσχεύματος και λόγω αυτού, θεωρούμε πολύ σημαντικό να διοργανώνουμε εκστρατείες ενημέρωσης έτσι ώστε να γνωρίζει ο κόσμος ότι η διαδικασία πλέον είναι πολύ απλή. Το πολύ βασικό που θα πρέπει να γνωρίζουν όλοι είναι ότι η διαδικασία για να γίνει κάποιος εθελοντής δότης μυελού των οστών είναι απόλυτα ασφαλής διότι το μόνο που κάνουμε είναι να παίρνουμε κυτταρικό υλικό, δηλαδή λίγο σάλιο με μια μπατονέτα. Επίσης, ένα ακόμα σημαντικό πράγμα που πρέπει να γνωρίζει ένας εθελοντής σε περίπτωση που βρεθεί συμβατός, είναι ότι ο τρόπος λήψης του μοσχεύματος είναι επίσης απλός και παρομοιάζει με το να δίνει κάποιος αιμοπετάλια” ανέφερε η πρόεδρος του σωματείου.

Σε γνωστό ξενοδοχείο της Θεσσαλονίκης το RED-Y θα γιορτάσει τον ένα χρόνο λειτουργίας του. Συγκεκριμένα η εκδήλωση θα λάβει χώρα στο Mediterranean Palace στις 8 Απριλίου στις 11:00π.μ. όπου τα μέλη του σωματείου θα δώσουν τη δυνατότητα στον κόσμο να ενημερωθεί σχετικά με το έργο και τους μελλοντικούς στόχους του RED-Y, ενώ ταυτόχρονα θα γίνει ένας σύντομος απολογισμός των δράσεων του σωματείου για τον πρώτο χρόνο λειτουργίας του.

Στην εκδήλωση θα παραστεί ο επιστημονικός υπεύθυνος του σωματείου Ηλίας Πέσσαχ, ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Συλλόγου Μεταμοσχευμένων Γιώργος Βασιλειάδης, εκπρόσωποι από το Όραμα Ελπίδα, ενώ χαιρετισμό θα απευθύνει ο υπουργός υγείας Θάνος Πλεύρης.

Ακολουθήστε το metafox.gr στη Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.