Κυκλοφόρησε το τελευταίο νόμισμα της επετειακής συλλογής Χάρι Πότερ

Εκεί απεικονίζεται η Σχολή Χόγκουαρτς για Μαγείες και Ξόρκια

Το τελευταίο νόμισμα συλλογής που γιορτάζει τα 25 χρόνια από την πρώτη έκδοση του βιβλίου «Ο Χάρι Πότερ και η Φιλοσοφική Λίθος» («Harry Potter And The Philosopher’s Stone»), κυκλοφόρησε από το Βασιλικό Νομισματοκοπείο του Ηνωμένου Βασιλείου (The Royal Mint).

Στο νόμισμα απεικονίζεται η Σχολή Χόγκουαρτς για Μαγείες και Ξόρκια.

Η συλλογή, η οποία κυκλοφόρησε το 2022, περιλαμβάνει νομίσματα με τον Χάρι Πότερ, το Χόγκουαρτς Εξπρές και τον καθηγητή Αλμπους Ντάμπλντορ.

Οι συλλέκτες νομισμάτων και οι θαυμαστές του Χάρι Πότερ κατά μήκος 86 χωρών έχουν ήδη αγοράσει τουλάχιστον ένα νόμισμα από αυτή τη σειρά.

Οι τεχνίτες του Βασιλικού Νομισματοκοπείου στην Ουαλία, έχουν αναπαράγει μερικές από τις εικονογραφήσεις του Βρετανού καλλιτέχνη Τζιμ Κέι (εικονογράφος των βιβλίων Χάρι Πότερ) σε μερικά από τα νομίσματα. Μάλιστα, πολλά από αυτά περιλαμβάνουν ένα «κρυμμένο χαρακτηριστικό» το οποίο εμφανίζεται μόνο αν τοποθετηθεί το νόμισμα στο φως, αποκαλύπτωντας έναν κεραυνό και τον αριθμό «25». Για την αποτύπωση των περίπλοκων σχεδίων, χρησιμοποιήθηκε προηγμένο λέιζερ.

Όσο για την απήχηση, το Βασιλικό Νομισματοκοπείο δήλωσε ότι τα νομίσματα ήταν δημοφιλή στις νεότερες οικογένειες που μεγάλωσαν διαβάζοντας τα βιβλία του Χάρι Πότερ.

Η υπεύθυνη για τις συλλογές στο νομισματοκοπείο είπε στο BBC: «Εχουμε απολαύσει τους εορτασμούς των 25 χρόνων από την κυκλοφορία του βιβλίου “Ο Χάρι Πότερ και η Φιλοσοφική Λίθος” και τη μοναδική συλλογή νομισμάτων με αφορμή αυτό. Σήμερα, ολοκληρώνουμε αυτή την ιδιαίτερη και δημοφιλή συλλογή με ένα νόμισμα που απεικονίζει τη Σχολή Χόγκουαρτς για Μαγείες και Ξόρκια. Ηταν ταιριαστό το να έχουμε τη σχολή στο τελευταίο νόμισμα, το μέρος όπου ο Χάρι Πότερ έγινε ένας από τους σπουδαιότερους μάγους όλων των εποχών». Και συμπλήρωσε: «Η συλλογή των νομισμάτων είχε μεγάλη επιτυχία στους Potterheads όλου του κόσμου, οι οποίοι νοστάλγησαν με το κάθε νόμισμα της σειράς».

πηγη BBC

Ακολουθήστε το metafox.gr στη Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.