Πάει για ρεκόρ πωλήσεων τον Μάρτιο η Tesla στην Ελλάδα

Η ζήτηση για μοντέλα της Tesla είναι μεγάλη και στην Ελλάδα και σύμφωνα με τα στοιχεία του Newsauto, ο μήνας που διανύουμε θα σπάσει κάθε προηγούμενο ρεκόρ κάνοντας τον ιδρυτή της ιδιαίτερα χαρούμενο…

Η Tesla είναι η μάρκα που διαθέτει στη γκάμα της μόνο αμιγώς ηλεκτρικά αυτοκίνητα και θα λέγαμε πως είναι η εταιρεία που έχει συνδέσει το όνομά της με την ηλεκτροκίνηση.

Πολλές φορές τα μοντέλα της, ακόμα και ο ίδιος ο βασικός της μέτοχος Elon Musk, έχουν σχολιαστεί αρνητικά, όμως η μάρκα παρά την έντονη κριτική καταφέρνει να κερδίζει μερίδια σε παγκόσμιο επίπεδο. Το ίδιο ισχύει και για την Ελλάδα με τις πωλήσεις της να ανεβαίνουν συνεχώς.

Τις τελευταίες εβδομάδες και με τις μειώσεις στις τιμές κατά 8.000 ευρώ η ζήτηση ανέβηκε κατακόρυφα. Οι επισκέψεις στο κατάστημα της μάρκας μετατράπηκαν σε πωλήσεις και όπως φαίνεται τον μήνα Μάρτιο αναμένεται να σπάσουν κάθε προηγούμενο ρεκόρ.

Πωλήσεις έτους σε 3 μήνες!

Ήδη από την αρχή του έτους μέχρι και τον Φεβρουάριο η Tesla ταξινόμησε στην Ελλάδα και σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του ΣΕΑΑ (σύνδεσμος Εισαγωγέων Αντιπροσώπων Αυτοκινήτων) 141 αυτοκίνητα. Το νούμερο αυτό έφερε την αμερικάνικη μάρκα στην 23η θέση της γενικής κατάταξης.

Για τον Μάρτιο και σύμφωνα με το ρεπορτάζ, οι πωλήσεις αναμένεται να ξεπεράσουν τις 400 (άρα πάνω από 500 στο τρίμηνο), νούμερο ιδιαίτερα υψηλό για μία εταιρεία που διαθέτει μόνο ηλεκτρικά στη γκάμα της.

Να σημειώσουμε πως το 2022 οι συνολικές ταξινομήσεις ήταν 589 μονάδες, κάτι που σημαίνει πως η Tesla θα φτάσει αυτό το νούμερο σε μόλις τρεις μήνες…

www.newsauto.gr

Ακολουθήστε το metafox.gr στη Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.