Γερμανία: Μασκοφόρος διαρρήκτης μπήκε στο συγκρότημα διαμερισμάτων που ζει ο Σολτς

O Σολτς δεν βρισκόταν στο διαμέρισμα

Το βράδυ της Κυριακής, ένα άτομο που φορούσε γάντια, κουκούλα, μάσκα και προβολέα μπήκε στο συγκρότημα διαμερισμάτων στο Πότσνταμ στα περίχωρα του Βερολίνου, όπου ζει ο Όλαφ Σολτς, ανέφερε τη Δευτέρα το γερμανικό περιοδικό Der Spiegel, επικαλούμενο αξιωματούχους ασφαλείας και δημοσιεύοντας στιγμιότυπο από το υλικό παρακολούθησης του κτιρίου.

Το άτομο προσπάθησε να διαρρήξει ένα διαμέρισμα και στη συνέχεια διέφυγε από το σημείο αφού έγινε αντιληπτό, σύμφωνα με το Der Spiegel. Δεν είχε πρόσβαση στο κτίριο όπου βρίσκεται το διαμέρισμα του καγκελαρίου.

Ο Σολτς δεν βρισκόταν στο σπίτι την ώρα της διάρρηξης. Ενώ η επίσημη κατοικία του Γερμανού καγκελάριου είναι η Ομοσπονδιακή Καγκελαρία στο Βερολίνο, δεν επιλέγουν όλοι οι καγκελάριοι να ζουν εκεί.

Κατά τη διάρκεια της θητείας της, η Άνγκελα Μέρκελ ζούσε σε ένα διαμέρισμα στο κέντρο του Βερολίνου, με περιορισμένη ασφάλεια.

Σύμφωνα με το Der Spiegel, λαμβάνονται αυστηρότερα μέτρα ασφαλείας μετά το περιστατικό στο συγκρότημα διαμερισμάτων του Σολτς.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από Politico

Ακολουθήστε το metafox.gr στη Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.