Πασχαλινό τραπέζι: Πόσο θα κοστίσει ο οβελίας φέτος – Η τιμή στη Βαρβάκειο αυτή την εβδομάδα

Σε αρκετά καλά επίπεδα παραμένουν για αυτή την εβδομάδα οι τιμές στα αμνοερίφια, όμως οι επιβαρύνσεις από τις τροφές είναι τεράστιες, το ίδιο και τα ανοίγματα των μονάδων.

Όπως δηλώνει στην ΕΡΤ ο Πρόεδρος κρεαταγοράς Βαρβακείου Ανδρέας Νιότης, τα αμνοερίφια πωλούνται κατά ένα ευρώ φθηνότερα, συγκριτικά με την περυσινή περίοδο, λόγω επάρκειας.

Οι συκωταριές και τα έντερα έχουν ήδη αρχίσει να έχουν ζήτηση.

Σε ερώτηση του δημοσιγράφου Κώστα Παπαχλιμίντζου, εάν οι τιμές θα μπορέσουν να κρατηθούν μέχρι και την περίοδο του Πάσχα, όπου οι καταναλωτές θα σπεύσουν για να αγοράσουν το παραδοσιακό αρνί, ο Πρόεδρος κρεαταγοράς απάντησε: «Εκτιμούμε ότι οι τιμές θα είναι ίδιες με πέρυσι, δε θα είναι πιο ακριβά από πέρυσι».

Ακριβή η τιμη στο κρέας

Σε είδος πολυτελείας μετατρέπεται το κρέας καθώς τα ελληνικά νοικοκυριά ελέω ακρίβειας καταναλώνουν όλο και λιγότερο. Σύμφωνα με έρευνα της Ένωσης Εργαζομένων Καταναλωτών Ελλάδας το 41,3% των πολιτών μπορεί να καταναλώνει κρέας μία φορά την εβδομάδα . Με βάση τον οικογενειακό τους προϋπολογισμό, ψάρι μία φορά την εβδομάδα καταναλώνει το 52,3%. Το ίδιο φαίνεται να συμβαίνει και για τα πουλερικά, αφού μόλις μία φορά καταναλώνεται από το 55,9%. Σύμφωνα με τη Eurostat, οι αυξήσεις στο είδος στη χώρα μας άγγιξαν το 20% σε σχέση με πέρυσι την ώρα που ο μέσος όρος της Ευρωζώνης είναι 15,5%. Ενδεικτικά το μοσχάρι στην Ελλάδα ακρίβυνε κατά 21% από πέρυσι τον Φεβρουάριο όταν στην Ευρωζώνη η μέση αύξηση ήταν 12,9% 

Ακολουθήστε το metafox.gr στη Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.