Σχολείο απαγόρευσε τραγούδι των Μάιλι Σάιρους και Ντόλι Πάρτον

Οι γονείς λένε ότι η απόφαση ελήφθη επειδή το τραγούδι ενθαρρύνει την αποδοχή των ΛΟΑΤΚΙ και αναφέρεται στα ουράνια τόξα.

Οι διευθυντές ενός δημοτικού σχολείου στο Ουισκόνσιν απαγόρευσαν σε μια τάξη να παρουσιάσει ένα τραγούδι των Μάιλι Σάιρους και Ντόλι Πάρτον που προωθούσε την αποδοχή της κοινότητας LGBTQ, χαρακτηρίζοντας το «αμφιλεγόμενο».

Οι μαθητές είχαν ετοιμάσει μια εκτέλεση του «Rainbowland» για την ανοιξιάτικη συναυλία τους, αλλά οι υπεύθυνοι του σχολείου διέγραψαν το τραγούδι από το πρόγραμμα την περασμένη εβδομάδα.

Οι γονείς της περιοχής λένε ότι η απόφαση ελήφθη επειδή το τραγούδι ενθαρρύνει την αποδοχή των ΛΟΑΤΚΙ.

Ο επιθεωρητής επιβεβαίωσε στο Fox6 ότι οι διοικητικοί υπάλληλοι αφαίρεσαν το «Rainbowland» από τη συναυλία της πρώτης τάξης επειδή μπορεί να μην ήταν «κατάλληλο για την ηλικία και το επίπεδο ωριμότητας των μαθητών». Επικαλέστηκε επίσης μια πολιτική του σχολικού συμβουλίου κατά της ανάδειξης αμφιλεγόμενων θεμάτων στις τάξεις.

«Ας σκάψουμε όλοι βαθιά μέσα μας, ας παραμερίσουμε την κρίση και τον φόβο», λέει το τραγούδι από το άλμπουμ «Younger Now» της Σάιρους του 2017. «Ζώντας σε μια χώρα του ουράνιου τόξου, όπου εσύ και εγώ πηγαίνουμε χέρι-χέρι. Ω, θα έλεγα ψέματα αν έλεγα ότι όλα αυτά είναι ωραία, όλος ο πόνος και το μίσος που συμβαίνουν εδώ», συνεχίζει.

Σύμφωνα με το Associated Press ο συγκεκριμένος επιθεωρήτης έχει απαγορεύσει στο παρελθόν να εμφανίζονται ουράνια τόξα και σημαίες υπερηφάνειας στις τάξεις του σχολείου και έχει αναστείλει το έργο της σχολικής περιφέρειας για την ισότητα και τη διαφορετικότητα το 2021.

Εκπρόσωποι των δυο καλλιτεχνών δεν απάντησαν αμέσως σε μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου του Associated Press ζητώντας τις σκέψεις τους σχετικά με την απαγόρευση.

Οι θέσεις για τα σχολικά συμβούλια του Ουισκόνσιν έχουν γίνει όλο και πιο κομματικές τα τελευταία χρόνια. Οι Ρεπουμπλικάνοι κέρδισαν σε όλες τις εκλογές σχολικών συμβουλίων της πολιτείας το 2022 και χρησιμοποίησαν τις θέσεις για να αμφισβητήσουν πολιτικές από κανόνες σχετικά με τα τρανσέξουαλ παιδιά μέχρι περιορισμούς του COVID-19.

Πηγή: Associated Press

Ακολουθήστε το metafox.gr στη Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.