Φάνης Παπάς: «Οι πολίτες την 21η Μαΐου πρέπει να πουν όχι στην οπισθοδρόμηση»

«Ο ρόλος του βουλευτή είναι να ενισχύσει από τη δική του θέση και με τις δικές του αρμοδιότητες το έργο και τον σχεδιασμό της Αυτοδιοίκησης και να αποτελέσει τον συνδετικό κρίκο με την κυβέρνηση και με το νομοθετικό έργο που παράγεται στο Κοινοβούλιο»

Ο Φάνης Παπάς γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη, είναι παντρεμένος με την Αναστασία Κουκουτζέλη, με την οποία έχουν 4 παιδιά και ζουν μόνιμα στο Σοχό. Είναι πτυχιούχος Λογιστικής και Χρηματοοικονομικών και έχει μεταπτυχιακό στην «Ευρωπαϊκή Ολοκλήρωση & Διακυβέρνηση» από το Πανεπιστήμιο Μακεδονία.

Η ενασχόληση του με τα κοινά ξεκινά από την ηλικία των 24 ετών όπου εκλέχθηκε πρώτος δημοτικός σύμβουλος στο Δήμο Σοχού. Το 2007 εκλέχθηκε Δήμαρχος Σοχού σε ηλικία 29 ετών. Το διάστημα 2011-2019 ήταν Περιφερειακός Σύμβουλος Κεντρικής Μακεδονίας ενώ από το 2013 έως το 2018 διετέλεσε Αντιπεριφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας.

Σήμερα είναι υποψήφιος βουλευτής με το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας και η κύρια πολιτική προτεραιότητά του είναι να βελτιωθεί η καθημερινότητα και η ποιότητα ζωής των πολιτών της Β’ Θεσσαλονίκης.

Ο κ. Παπάς σε συνέντευξη που παραχώρησε στο fox24.gr τόνισε πως “στόχος ειναι να δημιουργήσουμε το σύγχρονο κράτος που θέλουν οι Έλληνες πολίτες. Και εγγύηση γι’ αυτό είναι ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η Νέα Δημοκρατία”.

Αναλυτικά παρακάτω η συνέντευξη:

■ Μετά από αρκετή εμπειρία στην τοπική και περιφερειακή αυτοδιοίκηση αποφασίζετε να διεκδικήσετε μια θέση ως βουλευτής στη Β’ Περιφέρεια Θεσσαλονίκης με το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας. Πότε μπήκε αυτός ο στόχος και πόσο δύσκολος είναι;

Ο στόχος ωρίμασε πριν από πέντε χρόνια μέσα μου κι αφού υπηρέτησα για πολλά χρόνια την Αυτοδιοίκηση πρώτου και δεύτερου βαθμού. Προσέφερα ως δημοτικός σύμβουλος και δήμαρχος στον Σοχό σε μικρή ηλικία και οι συμπολίτες μου με τίμησαν με την εμπιστοσύνη τους και συνεχίζουν να με τιμούν. Θεωρώ ότι το έργο που έκανα τότε στον Δήμο αποτέλεσε και το θεμέλιο για το επόμενο βήμα στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, όπου εκλέχτηκα και υπηρέτησα τον θεσμό ως αντιπεριφερειάρχης, σε μια πολύ δύσκολη συγκυρία, διαμορφώνοντας όμως νέες συνθήκες ειδικά για τους αγρότες της περιοχής μας.

Πριν από πέντε χρόνια άρχισε να ωριμάζει μέσα μου η ιδέα για τη μεταπήδηση στην κεντρική πολιτική σκηνή, με κυρίαρχο κριτήριο την προσφορά στον τόπο και τους συμπολίτες μου από ακόμη ένα πολιτικό μετερίζι, την ελληνική Βουλή. Έτσι στις εκλογές του 2019 συμμετείχα ενεργά ως υποψήφιος βουλευτής στην Β’ εκλογική περιφέρεια Θεσσαλονίκης, όπου και πάλι ένιωσα την αναγνώριση και την τιμή των συμπολιτών μου, καθώς ήμουν πρώτος επιλαχών, με τις περισσότερες μάλιστα ψήφους από οποιονδήποτε άλλο στην ίδια θέση πανελλαδικά. Αυτό τον αγώνα συνεχίζω και σήμερα. Αυτός είναι ο στόχος μου και στις εκλογές της 21ης Μαΐου και προφανώς είναι εξαιρετικά δύσκολος, αλλά στη διάρκεια των τελευταίων τεσσάρων ετών, φρόντισα να βρεθώ δίπλα στους συμπολίτες μου της Β’ Θεσσαλονίκης, να γίνω ευρύτερα γνωστός και να γνωστοποιήσω τις θέσεις μου και όσα πρεσβεύω. Ελπίζω αυτή τη φορά να είναι και το αποτέλεσμα επιτυχές, διότι θεωρώ ότι μπορώ να προσφέρω και ως βουλευτής ακόμη περισσότερα.

■ Ποια είναι η κύρια πολιτική σας προτεραιότητα και πώς σκοπεύετε να προσφέρετε στην πολιτική ζωή του τόπου σας αλλά και της χώρας γενικότερα;

Κύρια πολιτική προτεραιότητά μου είναι να βελτιωθεί η καθημερινότητα και η ποιότητα ζωής των πολιτών της Β’ Θεσσαλονίκης. Κι αυτό σημαίνει αφενός λύσεις στα προβλήματα, αφετέρου ανάπτυξη για όλους. Η Β’ Θεσσαλονίκης είναι μια ανομοιογενής εκλογική περιφέρεια, όπου πρέπει κάποιος να έχει γνώση των ιδιαιτεροτήτων κάθε περιοχής. Η πολυετής πλέον ενασχόλησή μου με τα ζητήματα της περιοχής, αλλά και η συνολική εικόνα που έχω για την αναπτυξιακή πορεία, όπως και η διαρκής επαφή μου με τους κατοίκους και των οχτώ Δήμων της Β’ Θεσσαλονίκης, μου επιτρέπουν να έχω την κατάλληλη ατζέντα για την επόμενη μέρα της περιοχής. Μέσα από αυτή την ατζέντα προκύπτουν οι προτεραιότητες που σκοπεύω να υπηρετήσω στη Βουλή, μέσα από τις αρμοδιότητες και βεβαίως την πολιτική νομιμοποίηση του βουλευτή.

Πέρα όμως από την τοπική διάσταση της βουλευτικής ιδιότητας υπάρχει και η εθνική. Κι εκεί απόλυτη προτεραιότητά μου είναι να συμβάλλω με όλες τις δυνάμεις μου, ώστε επιτέλους η χώρα να κάνει αποφασιστικά βήματα στις μεταρρυθμίσεις, για να αντιμετωπίσει τις χρόνιες παθογένειες, οι οποίες αναδεικνύονται με εμφατικό τρόπο τις τελευταίες δεκαετίες. Αυτό εκτός από προτεραιότητα είναι και χρέος και οφείλει να το αναλάβει κάθε βουλευτής διακομματικά. Να δημιουργήσουμε το σύγχρονο κράτος που θέλουν οι Έλληνες πολίτες. Και εγγύηση γι’ αυτό είναι ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η Νέα Δημοκρατία.

■ Ποια είναι η θέση σας για την επίλυση των προβλημάτων της Περιφέρειας σας και πώς σκοπεύετε να τα αντιμετωπίσετε;

Όπως ανέφερα και πριν διατέλεσα επί σειρά ετών αντιπεριφερειάρχης στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, με την εμπιστοσύνη του περιφερειάρχη, Απόστολου Τζιτζικώστα. Η διοίκηση Τζιτζικώστα έχει προσφέρει πολλά στον τόπο μας. Γι’ αυτό και η Κεντρική Μακεδονία είναι συγκριτικά σε καλύτερη μοίρα από τις υπόλοιπες περιφέρειες της χώρας. Ωστόσο, όπως αντιλαμβάνεστε δεν υπάρχουν μαγικά ραβδιά, δεν υπάρχουν εύκολες λύσεις και υπάρχουν χρονικοί και οικονομικοί περιορισμοί, που δεν επιτρέπουν και άλματα… Εννοώ ότι δεν λύνονται τα μείζονα ζητήματα από τη μια μέρα στην άλλη. Κι επίσης συνεχώς προκύπτουν νέα. Εκεί κάπου πρέπει την Περιφέρεια να συνδράμει ενεργά και η κεντρική πολιτική σκηνή.

Ο ρόλος του βουλευτή είναι να ενισχύσει από τη δική του θέση και με τις δικές του αρμοδιότητες το έργο και τον σχεδιασμό της Αυτοδιοίκησης και να αποτελέσει τον συνδετικό κρίκο με την κυβέρνηση και με το νομοθετικό έργο που παράγεται στο Κοινοβούλιο. Επαναλαμβάνω ότι δεν είναι μόνο τα προβλήματα που πρέπει να λύσουμε. Είναι και η αναπτυξιακή διαδικασία στην οποία δεν πρέπει να μείνουμε πίσω.

Εφόσον μου δοθεί η δυνατότητα να εκπροσωπήσω κοινοβουλευτικά τη Β’ Θεσσαλονίκης θέλω να πιστεύω ότι η επόμενη τετραετία θα είναι εποικοδομητική, στη βάση ενός σχεδιασμού που έχει ανάγκη η περιοχή, στη βάση ενός σχεδιασμού που είναι ρεαλιστικός, εφαρμόσιμος, αναπτυξιακός. Με συγκεκριμένες παρεμβάσεις για την επίλυση βασικών θεμάτων της περιοχής, με ενίσχυση του έργου της Αυτοδιοίκησης, με νομοθετικές παρεμβάσεις που αντιμετωπίζουν τις ανισότητες ανάμεσα στις εκλογικές περιφέρειες και προωθούν την ανάπτυξη τόσο του τόπου, όσο και των πολιτών.

Το μεγάλο κεντρικό στοίχημα της επόμενης τετραετίας, πέρα από τη σταθερότητα και τις μεταρρυθμίσεις, είναι η βελτίωση των εισοδημάτων όλων των εργαζομένων σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα. Είναι το στοίχημα της Νέας Δημοκρατίας του Κυριάκου Μητσοτάκη και η δική μας απόλυτη προτεραιότητα, ώστε να ανάπτυξη να πάψει να είναι μια έννοια γενική, αλλά να φτάσει σε κάθε σπίτι, σε κάθε πολίτη.

Ποια είναι η θέση σας σε θέματα που αφορούν την οικονομία, την εργασία και τις επιχειρήσεις; Πιστεύετε ότι το βιοτικό επίπεδο της χώρας είναι σε καλό σημείο;

Το βιοτικό επίπεδο έχει βελτιωθεί τα τελευταία χρόνια, παρά τις μεγάλες δυσκολίες και τις τεράστιες εξωγενείς προκλήσεις, που αντιμετώπισε η κυβέρνηση Μητσοτάκη. Δεν βελτιώθηκε στο βαθμό που θα θέλαμε. Εχθρός του καλού είναι το καλύτερο. Δεν θα ψάξω για δικαιολογίες. Με την ακρίβεια, τον πληθωρισμό και την ενεργειακή κρίση, που ενέσκηψαν μετά την πανδημία του κορωνοϊού, η ιεράρχηση των προτεραιοτήτων επιβλήθηκε από τις αλλεπάλληλες κρίσεις. Αναγκαστικά η βαρύτητα δόθηκε στην αντιμετώπιση αυτών των ζητημάτων, με αποτέλεσμα οι άλλες προτεραιότητες να μείνουν πίσω ως ένα βαθμό. Ωστόσο, έχουμε αποκαταστήσει ως χώρα ένα ικανοποιητικό βιοτικό επίπεδο, εφάμιλλο σε πολλά ζητήματα του σύγχρονου ευρωπαϊκού.

Χρειάζεται να γίνουν πολλά περισσότερα, ώστε να μη μείνουμε πίσω και να συγκλίνουμε με τον ευρωπαϊκό μέσο όρο σε όλα όσα καθορίζουν το βιοτικό μας επίπεδο. Αυτό δεν είναι βέβαια δουλειά μόνο μιας κυβέρνησης, αλλά συνολικά του πολιτικού και αυτοδιοικητικού συστήματος. Πρέπει δηλαδή όλοι να συνδράμουμε με συγκεκριμένες θέσεις και πράξεις στη βελτίωση του βιοτικού επιπέδου των Ελλήνων πολιτών. Γι’ αυτό και επισήμανα την ανάγκη εξισορρόπησης του ύψους των αμοιβών των εργαζομένων ως το μεγάλο στοίχημα της επόμενης κυβέρνησης.

Ήδη η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη έχει δώσει δείγματα γραφής ως προς αυτό. Βελτιώθηκαν οι συντάξεις, στηρίχθηκαν οι πιο αδύναμοι οικονομικά και οι πιο ευάλωτοι κοινωνικά, αυξήθηκε ο κατώτατος μισθός, μειώθηκαν 50 φόροι. Αυτά δεν μπορεί να τα αμφισβητήσει κανείς. Αποτελούν την εγγύηση και για την επόμενη μέρα της Ελλάδας, με κυβέρνηση Νέας Δημοκρατίας.

Η οικονομία πάει καλά και θα πάει καλύτερα. Γνωρίζετε ότι είμαστε στο κατώφλι της επενδυτικής βαθμίδας. Η χώρα έχει χαμηλότερο πληθωρισμό συγκριτικά με τις άλλες χώρες της ΕΕ. Η οικονομία έχει πάρει μπροστά και αναπτύσσεται σταθερά, ανοδικά, χάρις στην παρούσα κυβέρνηση. Η ανασφάλεια των πειραματισμών, που μας έφερε στο κατώφλι της χρεωκοπίας, δεν πρέπει να επιτρέψουμε να επανέλθει. Οι πολίτες την 21η Μαΐου πρέπει να πουν όχι στην οπισθοδρόμηση. Η πορεία της οικονομίας είναι ανοδική και έτσι πρέπει να παραμείνει, μέσα κι από μεταρρυθμιστικές πρωτοβουλίες, που θα ενισχύσουν ακόμη περισσότερο το επιχειρείν και θα φέρουν περισσότερες επενδύσεις στη χώρα. Άρα περισσότερες νέες θέσεις εργασίας, περισσότερο εισόδημα. Αυτή η διαδικασία πρέπει να συνοδευτεί κι από κίνητρα, όπως περαιτέρω μειώσεις φόρων και επιβαρύνσεων, στο βαθμό βέβαια που δεν θα διακινδυνεύσει η δημοσιονομική σταθερότητα της χώρας. Και μέσα από όλα αυτά ωφελημένος θα βγει ο κόσμος της εργασίας. Κι αυτό δεν είναι θεωρία. Είναι η ζώσα πραγματικότητα. Έχετε δει πόσο μειώθηκε η ανεργία στη χώρα τα τελευταία τέσσερα χρόνια, παρά τις εξαιρετικά αντίξοες συνθήκες. Μπορεί και πρέπει να μειωθεί ακόμη περισσότερο. Όπως μπορούν και πρέπει να ενισχυθούν οι μισθοί όλων των εργαζομένων.

■ Έχετε διατελέσει πρόεδρος στον ΟΠΕΚΕΠΕ. Ποια είναι η θέση σας για τα θέματα της αγροτικής ανάπτυξης στη χώρα μας; Δείχνουν οι νέοι άνθρωποι ενδιαφέρον για το συγκεκριμένο κλάδο;


Ο πρωτογενής τομέας είναι απόλυτη προτεραιότητα για τη χώρα. Οι πολιτικές που εφαρμόστηκαν μέχρι σήμερα δεν ήταν στο σύνολό τους ενισχυτικές. Πολλές φορές μάλιστα οι αγρότες βίωσαν την ανασφάλεια, την απόσταση από το κράτος, την εγκατάλειψη και τα εμπόδια που δημιουργήθηκαν. Η αγροτική ανάπτυξη είναι μια πολυεπίπεδη διαδικασία, που δεν αφορά μόνον στον αγροτικό κόσμο, αλλά συνολικά στην αναπτυξιακή πολιτική της χώρας, καθώς ο πρωτογενής τομέας είναι βασικός αναπτυξιακός πυλώνας της. Βασική παραγωγική δραστηριότητα.

Στον αγροτικό τομέα οφείλουμε να επενδύσουμε ως χώρα. Στον αγροδιατροφικό σωστότερα, παρακολουθώντας στενά τις εξελίξεις παγκοσμίως και προσπαθώντας να προσαρμοστούμε όλοι μαζί στις νέες συνθήκες. Οι αγρότες δεν μπορούν να ζουν με τις επιδοτήσεις. Σωστή κοινή διαπίστωση. Κανένας όμως δεν λέει πώς αλλιώς να ζήσουν…

Επειδή διατέλεσα επί χρόνια αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Οικονομίας στην μεγαλύτερη αγροτική περιοχή της χώρας, την Κεντρική Μακεδονία, οφείλω να σας επισημάνω ότι τα ευχολόγια είναι αστεία και οι εύκολες λύσεις δεν υπάρχουν.

Υπάρχει διαρκής αγώνας για να ενισχυθούν οι αγροτικές υποδομές και να καλλιεργήσουμε στον αγρότη την έννοια του επιχειρείν. Η καθετοποίηση της παραγωγής ακόμη παραμένει ζητούμενο στη χώρα μας. Ολοκληρωμένες αγροδιατροφικές επιχειρήσεις υπάρχουν, αλλά είναι λίγες και οι αγρότες στις περισσότερες είναι απλώς μέρος ενός συνόλου, που ελέγχεται από τρίτους. Ο συνεταιρισμός επιστρέφει σε όλη την Ευρώπη εμφατικά εδώ και χρόνια ως μια λύση από τα παλιά στο επίπεδο ειδικά του μικρού κλήρου. Στη χώρα μας οφείλουμε να προσαρμοστούμε άμεσα. Οφείλουμε να προωθήσουμε την ποιότητα των αγροτικών μας προϊόντων έναντι της ποσότητας, οφείλουμε να πιστοποιήσουμε το τελικό προϊόν, οφείλουμε να περάσουμε σε νέες καλλιεργητικές μεθόδους κι όχι να αναλισκόμαστε επί δεκαετίες στην περίφημη αναδιάρθρωση των καλλιεργειών, η οποία ποτέ δεν έγινε πράξη, διότι πρόκειται περί μεταβαλλόμενης παραμέτρου. Οι ενισχύσεις θα συνεχίσουν για πολλά χρόνια ακόμη να συνοδεύουν τον αγροτικό κόσμο. Η νέα ΚΑΠ όμως έχει προτεραιότητες. Προτεραιότητες για όλους τους αγρότες μέχρι το 2030. Η ορθολογική αξιοποίησή της σε όλο το φάσμα της παραγωγής, διακίνησης, εμπορίας των αγροτικών προϊόντων, μπορεί να σημάνει μια νέα εποχή για τον αγροτικό κόσμο.

Η Πολιτεία οφείλει να στηρίξει τους αγρότες, με σαφείς οδηγίες, με σαφές σχέδιο, με τη νομοθέτηση λύσεων στα θεμελιώδη ζητήματα, που αντιμετωπίζει ο αγροτικός κόσμος. Οι νέοι πρέπει να γίνουν συμμέτοχοι σε αυτή τη διαδικασία. Είναι γνωστό ότι ο αγροτικός πληθυσμός δεν ανανεώθηκε επί πολλά χρόνια. Όμως με τα προγράμματα νέων αγροτών αυτή η τάση ανακόπηκε και ήδη πολλοί νέοι άνθρωποι επενδύουν το μέλλον τους στο φυτικό και ζωικό κεφάλαιο.

Η Πολιτεία οφείλει να δώσει περισσότερα κίνητρα, διότι το ενδιαφέρον υπάρχει, αλλά για να μετουσιωθεί σε αποτέλεσμα χρειάζεται και ώθηση όχι μόνο στην αγροτική δραστηριότητα, αλλά ακόμη και στην καθημερινότητα των αγροτικών οικισμών, όπου καλούμε τους νέους συμπολίτες μας να ζήσουν και να προκόψουν. Σε ποιο περιβάλλον; Με ποιες υποδομές; Με ποιες ανέσεις συγκριτικά με τα αστικά κέντρα; Με ποιες δομές κυβερνητικές και αυτοδιοικητικές; Είναι ένα μεγάλο στοίχημα να βελτιώσουμε όλα αυτά που καθορίζουν τη ζωή του αγρότη για να μπορέσουμε να ανανεώσουμε τον αγροτικό πληθυσμό και να τον ενισχύσουμε.

■ Πως σκοπεύετε να διατηρήσετε την επαφή με τους πολίτες που θα σας στηρίξουν και πώς θα διασφαλίσετε ότι οι ανάγκες τους θα ακουστούν στη Βουλή;


Η είσοδός μου στη Βουλή δεν σημαίνει μετακόμιση στην Αθήνα… Θα παραμείνω δίπλα στους συμπολίτες μου σε τακτική βάση και γι’ αυτό είναι όλοι πεπεισμένοι νομίζω. Άλλωστε, η οικογένειά μου είναι και θα παραμείνει στη Θεσσαλονίκη, στον Σοχό, και είναι αυτονόητο ότι θα βρίσκομαι διαρκώς δίπλα στους συμπολίτες μου της Β’ Θεσσαλονίκης, από όποια θέση κι αν κληθώ να προσφέρω.

Εξάλλου, αυτό είναι και το νόημα της υποψηφιότητάς μου. Θέλω να γίνω βουλευτής για να συνεισφέρω ώστε να δοθούν λύσεις στα προβλήματα των συμπολιτών μου, για να αναπτυχθεί ο τόπος μας και για να πάει μπροστά η Ελλάδα μας συνολικά. Η επαφή μου με τους συμπολίτες μου είναι μια διαδικασία, την οποία φρόντισα να καλλιεργήσω δεκαετίες τώρα κι αυτό δεν μπορεί να το αλλάξει τίποτα. Για τις ανάγκες τους άλλωστε θέλω να είμαι στη Βουλή, ώστε να φέρνω τα ζητήματά τους στο Κοινοβούλιο και να παλεύω για λύσεις. Αυτός είναι ο ρόλος του βουλευτή. Να είναι η φωνή των συμπολιτών του στην κεντρική διοίκηση. Κι αυτό σκοπεύω να κάνω. Να ακουστεί δι εμού η φωνή τους.

■ Τι απαντάτε σε όσους αποδοκιμάζουν το κυβερνών κόμμα;


Λέει η πράξη, δεν χρειάζεται να πω εγώ πολλά. Που είναι η Ελλάδα σήμερα και που ήταν το 2019; Ο Μητσοτάκης ό,τι λέει το κάνει πράξη. Αυτοί που τον επικρίνουν έχουν κάνει την αυτοκριτική τους; Έχουν καταλάβει πόσο κακό έκαναν στη χώρα όταν είχαν τα ηνία της; Έχουν αντιληφθεί ότι υπέκλεψαν την ψήφο των Ελλήνων πολιτών τάζοντας λαγούς με πετραχήλια; Η απάντηση είναι όχι. Διότι συνεχίζουν στο ίδιο μοτίβο. Δεν πήραν κανένα μάθημα. Δεν αναγνωρίζουν κανένα λάθος τους. Και μεταθέτουν τις δικές τους ευθύνες σε μια κυβέρνηση, που άφησε πίσω της έργο και παρακαταθήκη για το μέλλον. Σε μια κυβέρνηση, που αντιμετώπισε αλλεπάλληλες κρίσεις και κράτησε τη χώρα και την κοινωνία όρθια και σε πορεία ανάπτυξης, αποφεύγοντας τη στασιμότητα.

Το δίλημμα είναι ένα: Θα συνεχίσουμε να πηγαίνουμε μπροστά ή θα γυρίσουμε πίσω; Τα πεπραγμένα είναι η καλύτερη απάντηση στην κριτική. Η Ελλάδα τα τελευταία τέσσερα χρόνια άλλαξε, έγινε καλύτερη, έγινε πιο ασφαλής, έγινε πιο δυνατή, έγινε μια χώρα με προοπτική, που δε ζει σε ένα συννεφάκι, που δεν αντιμετωπίζει τη διεθνή ανυποληψία, που δεν βάζει σε κίνδυνο θεμελιώδεις κατακτήσεις.

Η Ελλάδα γίνεται πιο σύγχρονη, πιο ευρωπαϊκή. Αυτή την πορεία να κοιτάξουν όσοι, όπως λέτε, αποδοκιμάζουν. Αν μπορούν με επιχειρήματα να στηρίξουν την κριτική τους, ευχαρίστως να τα ακούσουμε. Με αφορισμούς και με ανέφικτα προγράμματα Θεσσαλονίκης διεκδικούν την ψήφο των Ελλήνων με μπαγιάτικες συνταγές. Οι πολίτες οφείλουν να ζυγίσουν τα πραγματικά δεδομένα. Οφείλουν να επιλέξουν ανάμεσα στην αλήθεια του Κυριάκου Μητσοτάκη και στα fake news στα οποία επενδύουν οι πολιτικοί του αντίπαλοι. Οφείλουν να συγκρίνουν τη ζωή τους σήμερα, με εκείνη που είχαν πριν από τέσσερα χρόνια. Οφείλουν να επενδύσουν στη συνέπεια λόγων και έργων και να μην επιτρέψουν σε ένα ακόμη παραμύθι να κοιμίσει τη χώρα. Η ανέξοδη κριτική μιας ανίκανης ελίτ απέναντι σε μια κυβέρνηση και ένα κόμμα που σέβεται τη λαϊκή βούληση και κάθε ψήφο που παίρνει. Με αυτό έχουμε να κάνουμε. Η επιλογή είναι μία και είναι απολύτως ξεκάθαρη. Από την πρώτη κάλπη.

Ακολουθήστε το metafox.gr στη Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.