7 vegan street food στέκια στην Αθήνα

Οι περισσότεροι έχουν συνδυάσει τη χορτοφαγική διατροφή με τον υγιεινό τρόπο ζωής. Και ενώ ως ένα σημείο είναι αλήθεια, καθώς οι vegans και οι vegetarians απέχουν από τα τρανς λιπαρά και έχουν περισσότερο στη διατροφή τους φρούτα και λαχανικά, αυτό δεν σημαίνει πως δεν έχουν τα δικά τους street food.

Στην Αθήνα υπάρχουν -πλέον- αρκετά vegan στέκια, ενώ αρκετά εστιατόρια και καφέ έχουν επιλογές για όσους επιλέγουν να απέχουν από το κρέας, το ψάρι και τα ζωικά παράγωγα. Στην παρακάτω λίστα θα βρείτε μερικές επιλογές που ίσως γίνουν οι αγαπημένες σας, ακόμα και αν δεν είστε χορτοφάγοι.

Τρεις Λαλούν
Σκεπαστές, φεγγαρόπιτες, burgers και μερίδες με φυτικό «κοτόπουλο», «λουκάνικο» «kebab», «κεφτεδάκια», «γύρο» και πολλά ακόμα, συνοδεύονται με πατάτες τηγανητές και είναι ό,τι καλύτερο. Προσφέρουν τη γεύση του κρέατος και των κλασικών συνταγών που θα βρείτε στα ελληνικά ψητοπωλεία με την παρασκευή τους να είναι αποκλειστικά vegan. Ειδική αναφορά πρέπει να γίνει και στην καρμπονάρα, που είναι άκρως γευστική και αυτό ακριβώς που χρειάζεστε μετά από μία εξοντωτική ημέρα.
Περσεφόνης 23, Γκάζι, τηλ. 211 4182251

Vegan Beat
Μαζί με τις υγιεινές επιλογές του, θα βρείτε και τα νόστιμα Lahma union. Αραβική πίτα με κιμά σόγιας, ντομάτα, χούμους και κρεμμύδι. Ιδιαίτερα δημοφιλές είναι και το σουβλάκι του με γύρο από μανιτάρια πλευρώτους και υλικά της επιλογής σας, αλλά και το burger με μπιφτέκι από γλυκοπατάτα, φασόλια μαυρομάτικα και καστανό ρύζι.
Περικλέους 56, Μοναστηράκι, τηλ. 210 3213009

Κeenkies
Στο Keenkies, στα Εξάρχεια, θα βρείτε πληθώρα vegan γλυκών και αλμυρών επιλογών. Από cheesecake και brownie έως γλυκό πεϊνιρλί (ωστόσο το πεϊνιρλί vegan παστίτσιο είναι το αγαπημένο μας) και αλμυρούς λουκουμάδες. Δεν είναι αμιγώς vegan, όμως, γι’ αυτούς που ακολουθούν αυστηρώς χορτοφαγική διατροφή έχει το hangover πεϊνιρλί με φυτικό τυρί, μπέικον τόφου και σιρόπι σφενδάμου, αλλά και λουκουμάδες παστίτσιο με κιμά από πλευρώτους, μπεσαμέλ βρώμης και σχοινόπρασο. Οι επιλογές του είναι αρκετές και σίγουρα νόστιμες.
Θεμιστοκλέους 56, Εξάρχεια, τηλ. 210 3815278

The Vegan Vandal
Βρίσκεται σε μία γωνιά στο Παγκράτι και έχει αρκετές street food επιλογές, όπως burger με pulled jackfruit, σουβλάκι με μαριναρισμένα μανιτάρια και πολλά ακόμα. Το σάντουιτς με τραγανές μπουκιές παναρισμένου κουνουπιδιού, αλλά και το hot dog με λουκάνικο από τόφου αξίζουν ειδική θέση σε αυτήν εδώ τη λίστα.
Αμύντα 15, Παγκράτι, τηλ. 210 7214003

Veganaki
Τυλιχτά, πίτσες και γλυκά vegan συνθέτουν το μενού του, όμως, πρωταγωνιστικό ρόλο έχουν τα κυρίως πιάτα, που είναι η vegan εκδοχή των ελληνικών φαγητών. Μουσακάς, παστίτσιο, σουτζουκάκια, μπιφτέκι και σουβλάκια, όλα παρασκευασμένα με φυτικά υλικά είναι άκρως γευστικά και μας θυμίζουν εκείνα τα Κυριακάτικα μεσημέρια με τα φαγητά της μαμάς. Μόνο που είναι λίγο διαφορετικά φτιαγμένα… (στη φωτό ανοίγματος το πιάτο είναι Πίτσα χωρίς γλουτένη, με βάση από γλυκοπατάτα και αλεύρι λευκού ρυζιού, λευκό φυτικό τυρί από κάσιους, σπιτική σάλτσα ντομάτας και λαχανικά)
Αθανασίου Διάκου 38, Ακρόπολη, τηλ. 210 9244322

Μama Tiera Acropolis
Το αγαπημένο Mama Tiera απέκτησε «αδελφάκι» το οποίο εστιάζει περισσότερο στο street food. Έχει ήδη γίνει γνωστό για το νόστιμο σουβλάκι με γύρο μανιταριών πλευρώτους, τα φαλάφελ σε wrap αλλά και το Hot Dog του με beyond meat.
Χατζηχρήστου 29, Ακρόπολη, τηλ. 210 9236293

Holy Llama
Το πρώτο εξολοκλήρου vegan bakery της Αθήνας άνοιξε πριν λίγο καιρό από την Εριέττα Κούρκουλου και την Κελλίνα Δημητριάδη. Τα ζουμερά κρουασάν έχουν γίνει ήδη talk of the town, ενώ εξίσου «δυνατά» είναι τα cruffin, η πάστα φλώρα, το babka, αλλά και το κέικ λεμόνι με σπόρους chia. Από αλμυρές επιλογές θα βρείτε σάντουιτς και σφολιάτες.
Γρ. Κυδωνιών 8, Υμηττός, τηλ. 210 7626078

Διαβάστε περισσότερα: Τέλος στη χρήση του όρου «φέτα» από τη Δανία – Τι αποφάσισε το Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης

Ακολουθήστε το metafox.gr στη Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *